Veiligheid staat voorop

Veiligheid staat voorop in ons werk. Dat geldt altijd, voor iedereen en voor iedere situatie. Of het nu om u als verkoper of koper gaat, onze medewerkers of taxateur, fotograaf of notaris, bij een bezichtiging of bij een afspraak bij mensen thuis of op kantoor. Inmiddels geven wij iedere dag invulling aan de anderhalve-meter-economie.

Anderhalve-meter-economie in de praktijk

In januari hoorden wij allemaal voor het eerst over een virus in Wuhan in China. Niemand had toen kunnen voorzien dat wij er na de speech van premier Rutte op 15 maart op zo een heftige manier zelf mee geconfronteerd zouden worden. De eerste weken waren onwennig en bij veel mensen heerste ook schrik en spanning over hoe zij of hun omgeving, familie of kinderen het virus (kunnen) oplopen en wat dat dan voor impact heeft.

Ondertussen beginnen we te wennen aan de nieuwe situatie en hebben wij ons werk helemaal ingericht op de anderhalve-meter-economie. Er zijn zaken die we niet meer of zo min mogelijk doet: we geven geen hand meer en we beperken de fysieke overdracht van documenten tot een minimum. Een bezichtiging doen onze makelaars nu met maximaal twee personen en bij een adviesgesprek beperken wij het gesprek tot maximaal drie personen.

Bij iedere woning die wij te koop aanbieden staat een virtuele woningpresentatie online op onze website en op funda. Via deze tool kunt u virtueel in 3D door de woning bewegen en doet u een goede eerste indruk op van de woning in de veiligheid van uw eigen omgeving.

Het tekenen van het koop- of huurcontract is nu ook wezenlijk anders. Voorheen vroegen wij de koper en verkoper om elkaar te ontmoeten bij ons op kantoor om gezamenlijk de koopakte door te nemen en in elkaars aanwezigheid te tekenen. Daar is nu geen sprake meer van, het doornemen en de ondertekening van de koopakte gebeurt apart. Het komt ook voor dat we de koopakte doornemen via een video call en het ondertekenen thuis gebeurt, waarna wij de getekend koopakte op kantoor ontvangen. Of dat de koopakte zelf ook digitaal getekend wordt.

Op kantoor werken onze mensen nu meer in de verschillende ruimten, vanuit huis of in wisseldiensten. Wij hebben een protocol opgesteld waarin we rekening houden met de regels van het RIVM. Dit protocol is voor onszelf én voor u, onze verkopers en aankopers.  Aan het begin van onze samenwerking attenderen wij u op een aantal veiligheidsvoorschriften, en vragen om met elkaar ons hieraan te houden bij een bezichtiging of afspraak. Het was voor iedereen even wennen maar ondertussen gaat dit goed.

Onze regels voor een veilige samenwerking:

  • Er is een protocol dat wij voor iedere afspraak bij een woning of op kantoor verstrekken
  • Alle partijen vragen wij hygiëne in acht te nemen
  • Heeft iemand last van griepverschijnselen of milde klachten, dan stellen we de afspraak uit of laten deze plaatsvinden in een andere samenstelling
  • Iedere woning kan online virtueel bezichtigd worden
  • Indien nodig bezichtigt de makelaar de woning met u via beeldbellen
  • De makelaar bezichtigt met maximaal twee personen een woning, collectief bezichtigen (open dagen) doen wij niet en verkopers zijn bij een bezichtiging niet thuis
  • Persoonlijke overhandiging van documenten wordt tot het minimum beperkt
  • De makelaar komt voor een adviesgesprek bij u op bezoek maar ook hier gelden de richtlijnen van het RIVM, inclusief inachtneming van de onderlinge afstand van 1,5 meter
  • Koop- of huurcontracten ondertekent u digitaal, indien toch een afspraak op kantoor plaats vindt dan zonder de andere partij (koper of verkoper).

Wat onze klanten over ons zeggen:

"Kennis van zaken. Weten wat zich afspeelt in zowel de omgeving als op de markt."

"Vanaf de start tot einde fantastisch geholpen. Bij vragen altijd bereikbaar zelfs in de avond en weekend. We willen iedereen ERA De Koning aanraden!"

"Ter zake kundige makelaar(s). Voor de aankoop van ons huis duidelijk bouwtechnische kennis en goede onderhandelingsvoordigheden. "