Direct naar content
Terug naar de home pagina van De Koning wonen

Vijf goede redenen om nu uw woning te verkopen

Overweegt u uw huis te verkopen? Sam, Ilona en Wendy van De Koning makelaars in Houten geven u de vijf belangrijkste redenen waarom dit het aangewezen moment is.

1 – U krijgt een goede prijs voor uw woning

Dankzij de gestegen woningprijzen kunt u uw woning nu voor een goede prijs verkopen; de kans dat u uw huis boven de vraagprijs verkoopt is groter dan ooit. In Houten zijn in de afgelopen 3 maanden maar liefst 88%* van de verkochte woningen boven de vraagprijs van eigenaar verwisseld. U krijgt het hoogste bod op uw huis als de presentatie aantrekkelijk is en de juiste doelgroep op de hoogte is van de verkoop van uw woning. Het is ons vak om hiervoor de beste omstandigheden te creëren: wij zijn constant op de hoogte van de actuele verkoopprijzen, zorgen ervoor dat uw woning op de allerbeste manier gepresenteerd wordt en zetten slimme marketingmiddelen in om de doelgroep te bereiken. Zo spreekt u precies die kopers aan die zich in uw huis en buurt thuis zullen voelen. Hoe meer mensen dit zijn, hoe groter de kans dat zij zullen overbieden.

Wilt u met paar klikken weten wat uw woning waard is? Gebruik onze online berekentool en ontvang binnen twee minuten een woningwaarde indicatie. 

2 – U weet snel waar u aan toe bent

Er zijn zo veel mensen op zoek naar een huis in de regio Utrecht, dat er veel belangstelling voor uw Houtense woning zal zijn. Een goede voorbereiding en een perfecte presentatie leiden vaak tot een snelle verkoop. Het is fijn om snel te weten waar u aan toe bent. Tegelijkertijd is het ook best spannend: het idee dat uw thuis met zoveel herinneringen straks ineens door iemand anders wordt bewoond. Het is ons vak om in de hectiek van de markt de tijd te nemen om de juiste koper voor u te vinden. Via gerichte online en offline marketingacties en een goede presentatie op funda komen we in contact met veel belangstellenden, zodat we de juiste match voor u kunnen maken.

Tekst gaat verder onder de foto.

Woning bezichtigingen

3 – U staat aan het roer in het verkoopproces

U kunt heel duidelijk aangeven wat uw wensen zijn bij de verkoop van uw woning. Uit alle belangstellenden selecteren we de kopers die aan uw wensen kunnen en willen voldoen. Wilt u bijvoorbeeld wachten met de overdracht tot u zelf een nieuwe woning heeft gevonden? De juiste kopers wachten geduldig met u mee tot het zover is, zo lang zij maar zeker zijn dat uw huidige huis voor hen is. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Woning verkopen - Te koop bord

4 – Lage hypotheekrente biedt veel kansen

Hoe zit het met uw maandelijkse lasten? Nog maar vijf jaar geleden sloot u een tienjarige hypotheek af tegen gemiddeld 4% rente, vandaag de dag bedraagt deze vaak rond 1,5%, dat scheelt nogal! Zit u nog vast aan een hoge rente? Door uw woning te verkopen en bij uw volgende woning een nieuwe hypotheek af te sluiten zou het zo maar kunnen dat u zich voor dezelfde maandlasten een ruimer of moderner huis kunt veroorloven. Dat is het onderzoeken waard, vindt u niet? Via onze website berekent u eenvoudig de maximale hypotheek op basis van uw netto maandlasten. Daarbij doen wij met plezier een gratis waardebepaling van uw woning, zodat u een eerste indicatie heeft van uw budget voor uw nieuwe woning.

Tekst gaat verder onder de foto.

5 – U kunt uw woondromen waarmaken

Voldoet uw thuis nog altijd aan uw woonwensen? Of is het afgelopen jaar gebleken dat u behoefte heeft aan iets anders? Heeft u meer kamers nodig om thuis te kunnen werken, of wilt u dichter bij het buitengebied wonen om lekker te kunnen wandelen en van de natuur te genieten? De mogelijke overwaarde van uw woning en de gunstige hypotheekrente bieden u de gelegenheid om eens verder te kijken. Natuurlijk, de krapte in de markt geldt ook voor u, maar dat betekent niet dat er geen mogelijkheden zijn. U heeft alleen de juiste hulp nodig. Wij begeleiden u graag en deskundig in het proces van de verkoop van uw huidige woning naar de aankoop van een huis dat echt uw woondromen waarmaakt.

De gratis waardebepaling biedt uitkomst

Benieuwd of de verkoop van uw woning ook kansen biedt? Wij komen met plezier bij u langs om een gratis waardebepaling uit te voeren. We bekijken uw woning van top tot teen om tot een realistisch prijsvoorstel te komen. Hierbij houden we rekening met gegevens van gelijkwaardige huizen die verkocht zijn in de buurt en andere belangrijke factoren die van invloed zijn op de marktwaarde en succes bij verkoop. Ook informeren we u uitgebreid over de verschillende mogelijkheden om uw woning onder de aandacht te brengen van de juiste koper, en stellen we een strategisch verkoopplan op. Bent u daarnaast benieuwd naar de mogelijkheden voor een nieuwe woning, dan bespreken we dat natuurlijk ook meteen. Zo bent u in één gesprek op de hoogte van de keuzes die u heeft. Zullen we een afspraak maken?

Sam, Wendy en Ilona staan voor u klaar.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over de gratis waardebepaling? Neem dan contact op met onze vestiging in Houten. Sam, Wendy en Ilona staan u graag te woord.

Telefoon: 030-6376000
E-mail: houten@dekoningwonen.nl

* Gebaseerd op de cijfers van de NV

© 2024 De Koning Makelaars. Alle rechten voorbehouden