Direct naar content
Terug naar de home pagina van De Koning wonen

Gratis checklist

Enig idee waar u allemaal op moet letten tijdens het bezichtigen van een woning? Bekijk tijdens een bezichtiging zowel de plus- als minpunten. Stel de juiste vragen en neem de gehele woning goed in u op. Door gebruik te maken van onze uitgebreide checklist kunt u zich optimaal voorbereiden op het maken van de juiste woonkeuzes.

Download de checklist

Succesvol een woning bezichtigen

Heeft u interesse om een woning aan te kopen of bent u enthousiast over een woning en gaat u deze binnenkort bezichtigen? Om u goed op weg te helpen geven wij hieronder elf tips voor tijdens een bezichtiging. Maar blijf vooral kritisch gedurende een rondleiding in de woning.

Elf tips voor tijdens een bezichtiging

 • 1 Maak gebruik van onze handige checklist voor het bezichtigen van een woning. Dit helpt u om tijdens uw bezichtiging op alle belangrijke aspecten te letten en de juiste vragen te stellen aan de verkopend makelaar
 • 2 Een goede voorbereiding start thuis: bekijk digitaal via funda de woning die u gaat bezichtigen. De virtuele tour is een handige manier om op uw gemak de woning alvast te beoordelen.
 • 3 Houd rekening met de indeling van de woning. Is er voldoende ruimte om te koken, werken en ontspannen in de zitkamer? Een woning kan heel sfeervol zijn, maar moet ook geschikt zijn voor de dingen die u dagelijks doet.
 • 4 Neem plaats op de bank en ervaar de woning op een andere manier dan al wandelend.
 • 5 Sluit de tuin aan op uw wensen: is er voldoende terras voor uw tuinset, hoe is de achterom en kunt u gemakkelijk uw fiets in de berging plaatsen?
 • 6 Loop een rondje in de buurt om een goede eerste indruk op te doen van de directe omgeving en de buren. Probeer er ook achter te komen of er bouwplannen zijn in de buurt. Vraag bijvoorbeeld een bestemmingsplan op bij de gemeente of kijk op www.ruimtelijkeplannen.nl
 • 7 Zijn er bij de buren geluidsbronnen welke voor overlast (kunnen) zorgen? Denk aan het buitendeel van een airco of een warmtepomp.
 • 8 Verken de omgeving: haal uw boodschappen bij de lokale supermarkt en fiets vanaf de woning naar het station -als deze er is- om te ervaren hoe ver dit is.
 • 9 Is er voldoende ruimte in de straat om de auto te parkeren? Hetzij voor uzelf of als u bezoek krijgt.
 • 10 Bezichtig de woning overdag: zo ziet u hoe het daglicht in de woning valt. Ook is het mogelijk de afwerking van de woning goed te bekijken. Heeft u interesse, ga dan ook langs op andere momenten van de dag. Vallen er donkere plekken op in de wijk of drukte op een nabijgelegen weg?
 • 11 Stel uzelf de vraag: ziet u zich hier wonen? Zo ja, schakel een aankoopmakelaar in. Een aankoopmakelaar geeft u niet alleen handige tips, maar kijkt ook op een andere manier naar de woning. Zijn er bouwkundige issues en hoe staat de woning in concurrentie met andere woningen die in de verkoop staan? En wanneer u de woning wilt aankopen: wat is een juiste koopprijs en welke onderhandelingsstrategie zet u in om kans te maken de gelukkige koper te worden, zonder dat u te veel betaalt?

Wij gaan graag met u mee

Gaat u een woning bezichtigen dat niet bij ons in de verkoop staat? Dan kunt u ons inschakelen als aankoopmakelaar. Wij helpen u graag met het vinden van uw droomwoning.

© 2023 De Koning Makelaars. Alle rechten voorbehouden