Checklist bezichtigen om goed voorbereid een huis te bekijken

Zes tips voor het succesvol bezichtigen van een woning

Heeft u interesse om een huis of appartement aan te kopen? Bent u enthousiast over een woning en gaat u deze binnenkort bezichtigen? Misschien bent u aan de hand van de foto's al een beetje verliefd geworden op de woning. Maar blijf vooral kritisch tijdens een rondleiding in de woning.

Bekijk tijdens het bezichtigen van een huis zowel de plus- en minpunten. Stel de juiste vragen bij een bezichtiging en neem heel het huis goed in u op. Let behalve op de locatie, de uitstraling van het huis ook op de technische en juridische zaken. Om u op weg te helpen, geven wij hieronder zes tips om op te letten bij een bezichtiging.


Huis bezichtigen: zes tips

Tip 1: Download vooraf onze handige checklist.
Dit helpt u om tijdens uw bezichtiging op alle belangrijke aspecten te letten en de juiste vragen te stellen aan de verkopend makelaar. Zo gaat u goed voorbereid naar een bezichtiging. 

Tip 2: Indeling van het huis
Let binnen goed op de indeling. Een huis kan heel sfeervol zijn, het moet ook geschikt zijn voor de dingen die u dagelijks doet.  Is er voldoende ruimte om te koken, werken en te ontspannen in de zitkamer? Zijn er voldoende kamers en is er genoeg bergruimte?

Tip 3: Tuin of balkon
Ligt de tuin gunstig voor u, is er voldoende terras voor uw tuinset? Komt u met de fiets makkelijk bij de schuur, is deze ruim genoeg?

Tip 4: Buurt
Loop een rondje in de buurt.  Zo krijgt u een goede eerste indruk.  Probeer er ook achter te komen of er bouwplannen zijn in de buurt. Vraag bijvoorbeeld een bestemmingsplan op bij de gemeente.

Tip 5: Maak voldoende foto's van de woning om hier op een later moment naar terug te kijken.

Tip 6: Bezichtig overdag, zo ziet u hoe het daglicht in de woning valt. Ook kunt u zo de afwerking van een woning goed bekijken.

Gaat u een huis bezichtigen dat niet bij ons in de verkoop staat? Dan kan u ons inschakelen als aankoopmakelaar. Wij helpen u graag de beste woning te vinden. 

Uitgebreide checklist bezichtiging

Haal het meeste uit je bezichtiging met onze checklist. Waar moet je nu eigenlijk écht op letten tijdens de bezichtiging?

Wat onze klanten over ons zeggen:

"Ons huis is super snel verkocht voor een prijs waar ik zeer content mee ben!"

"Buiten de onderhandeling zijn er diverse zaken die wij wellicht over het hoofd gezien zouden hebben, of lastig zouden kunnen invullen. Mirjam heeft hier heel veel en goed werk in verricht!"

"Wij zijn super tevreden. De verkoop ging bijzonder snel, tegen een goede prijs en met een goede communicatie!"