Direct naar content
Terug naar de home pagina van De Koning wonen
Omslag De Koning makelaars

Hypotheekadvies in Utrecht

Ons team van deskundige hypotheekadviseurs staat klaar om u te helpen bij het vinden van de beste hypotheekoplossingen in Utrecht. Of u nu uw eerste huis koopt, een nieuw huis wilt financieren of uw huidige hypotheek wilt herfinancieren, De Koning Makelaars biedt u professionele ondersteuning. Wij kennen de hypotheekmarkt door en door en adviseren u over de meest gunstige hypotheekvoorwaarden.

Van hypotheekaanvraag tot en met afsluiten

Onze hypotheekadviseurs hebben een diepgaande kennis van de hypotheekmarkt in Utrecht en zijn uitstekend gepositioneerd om u te helpen de juiste financiering te vinden die past bij uw financiële situatie. Met onze hulp kunt u profiteren van concurrerende tarieven en voorwaarden die speciaal voor u zijn uitonderhandeld.
Bent u geïnteresseerd in hypotheekadvies? Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Ontdek hoe wij als uw hypotheekadviseur in Utrecht u kunnen helpen uw financiële doelen te bereiken.
Wij nodigen u uit in ons kantoor aan Haven 7 in Woerden. De koffie staat klaar en wij zorgen ervoor dat u zich direct thuis voelt!

De voordelen van De Koning makelaars

 • 1 Persoonlijk advies
 • 2 Deskundig
 • 3 Groot netwerk
 • 4 NVM-garanties
 • 5 Compleet
 • 6 Prettig contact
 • 7 Kritisch
 • 8 ERA-voordelen

De beste hypotheekadviseur voor uw woondromen

Bij ons staat deskundigheid en persoonlijke aandacht centraal. Daarom werken wij alleen met de beste hypotheekadviseurs samen!

Deskundig Onze hypotheekadviseurs blijven zich continu ontwikkelen, volgen regelmatig trainingen en zijn op de hoogte van de nieuwste marktontwikkelingen.
Maatwerkadvies Iedereen heeft unieke financiële omstandigheden en doelen. Onze hypotheekadviseurs bieden advies op maat.
Gunstige voorwaarden Een hypotheekadviseur kan namens u onderhandelen met geldverstrekkers om gunstige voorwaarden te verkrijgen, zoals een lagere rente of flexibele aflossingsmogelijkheden.

Vrijblijvend hypotheekadvies

Bent u benieuwd wat onze hypotheekadviseurs voor u kunnen betekenen? Vraag dan een vrijblijvend hypotheek adviesgesprek aan.

Onze klanten geven ons gemiddeld een 9+
Funda logo
De Koning makelaars in het Groene Hart

Hypotheekadviseurs in het Groene Hart

Onze hypotheekadviseurs zijn gespecialiseerd in het verstrekken van advies met betrekking tot hypotheken.Of u nu bezig bent met de aankoop van uw allereerste huis of overweegt uw huidige hypotheek aan te passen, staan wij klaar om u te voorzien van advies dat nauw aansluit op uw specifieke behoeften en doelen.

Onze hypotheekadviseurs zijn voornamelijk actief in o.a. Alphen aan den Rijn, De Meern – Leidsche Rijn – Utrecht, Gouda, Houten, Nieuwkoop – Uithoorn en Woerden. Daarnaast hebben we een succesvolle samenwerking met Fides makelaars in Leiden.

Veel gestelde vragen aan onze hypotheekadviseurs

Wat zijn de huidige rentetarieven voor hypotheken?

De rentetarieven variëren per geldverstrekker en kunnen afhangen van de rentevaste periode en de hoogte van je hypotheek. Daarnaast is het rentetarief afhankelijk van een aantal factoren:

 • Marktomstandigheden: De algemene economische situatie, de rentestanden van centrale banken en markttrends hebben invloed op hypotheekrentetarieven.
 • Rentevaste periode: Verschillende looptijden hebben verschillende rentetarieven. Kortlopende renteperiodes kunnen lager beginnen, terwijl langere periodes een hogere rente kunnen hebben.
 • Type hypotheek: Bijvoorbeeld annuïtaire hypotheken, lineaire hypotheken, of hypotheken met NHG (Nationale Hypotheek Garantie) kunnen variërende rentetarieven hebben.
 • Persoonlijke financiële situatie: Uw kredietwaardigheid, inkomen, spaargeld en de hoogte van de lening kunnen ook van invloed zijn op het rentetarief dat u kunt krijgen.
Welke documenten heb ik nodig om een hypotheekaanvraag te starten?

Om een hypotheekaanvraag te starten, zijn er verschillende documenten nodig. Hier is een algemene lijst van documenten die vaak vereist zijn:

 • Legitimatiebewijs: Een geldig identiteitsbewijs, zoals een paspoort of identiteitskaart.
 • Inkomensbewijs: Salarisstroken of inkomensverklaringen van de laatste paar maanden. Zelfstandig ondernemers dienen vaak hun jaarrekeningen en belastingaangiften te verstrekken.
 • Arbeidscontract: Een kopie van uw arbeidscontract, vooral als u recent van baan bent veranderd.
 • Werkgeversverklaring: Een verklaring van uw werkgever met informatie over uw dienstverband en inkomen.
 • Bewijs van eigen vermogen: Bankafschriften waaruit blijkt hoeveel spaargeld of beleggingen u bezit.
 • Koopovereenkomst: Een kopie van de getekende koopovereenkomst van het huis dat u wilt kopen.
 • Taxatierapport: Een rapport waarin de waarde van het huis wordt beoordeeld door een erkende taxateur.
 • BKR-registratie: Inzicht in eventuele lopende leningen of betalingsachterstanden, te verkrijgen via een overzicht van het Bureau Kredietregistratie (BKR).
 • Hypotheekofferte: Als u al een hypotheekofferte heeft ontvangen, voeg deze dan toe aan uw documenten.

Houd er rekening mee dat de exacte vereisten kunnen variëren tussen hypotheekverstrekkers. Onze hypotheekadviseurs helpen u graag van aanvraag tot en met afsluiten van een nieuwe hypotheek.

Hoeveel eigen geld moet ik hebben voor een hypotheekaanvraag?

Het benodigde eigen geld voor een hypotheekaanvraag kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de hypotheekverstrekker, het type hypotheek en de waarde van het huis. Hier zijn enkele algemene richtlijnen:

 • Minimale eigen inleg: In Nederland is het gebruikelijk dat u minimaal 2% van de koopsom aan eigen geld inbrengt. Dit is bedoeld voor de zogenaamde ‘kosten koper’, zoals overdrachtsbelasting, notariskosten, en makelaarskosten. (Huizenkopers tussen 18 en 35 jaar betalen in 2024 geen overdrachtsbelasting voor een woning van maximaal € 510.000.)
 • Financieringsbehoefte: Afhankelijk van de hypotheekvorm en de waarde van het huis, kan de geldverstrekker een bepaald percentage van de aankoopwaarde financieren. De rest, plus de eerder genoemde kosten koper, moet u zelf financieren met eigen geld.
 • Nationale Hypotheek Garantie (NHG): Als u in aanmerking komt voor NHG, kan het zijn dat u met een lagere eigen inleg kunt volstaan, omdat NHG een vangnet biedt voor de geldverstrekker.
 • Inkomensnormen: Geldverstrekkers kijken ook naar uw inkomen en de hoogte van de hypotheek die u kunt dragen. Dit kan van invloed zijn op het bedrag dat u zelf moet inbrengen.
 • Overwaarde: Als u al een eigen woning hebt, kan de overwaarde gebruikt worden als eigen geld voor de nieuwe hypotheek.

Het is belangrijk om met een hypotheekadviseur te overleggen om een nauwkeurige inschatting te maken van het benodigde eigen geld in uw specifieke situatie. Zij kunnen rekening houden met alle relevante factoren en u begeleiden bij het optimaliseren van uw financiële planning voor een hypotheekaanvraag.

Wat is de looptijd van de hypotheek?

De looptijd van uw hypotheek verwijst naar de periode waarvoor u de hypotheeklening afsluit, meestal uitgedrukt in aantal jaren. Een veelvoorkomende looptijd in Nederland is bijvoorbeeld 30 jaar, maar kortere looptijden zoals 20 of 10 jaar zijn ook gebruikelijk.

Wat gebeurt er als ik mijn hypotheek niet meer kan betalen?

Als u uw hypotheek niet meer kunt betalen, kunnen er verschillende stappen worden genomen, afhankelijk van uw specifieke situatie en de voorwaarden van uw hypotheekverstrekker. Hier zijn enkele mogelijke gevolgen:

 • Gesprek met hypotheekverstrekker: Als u merkt dat u moeite heeft met het betalen van uw hypotheek, is het belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met uw hypotheekverstrekker. Sommige geldverstrekkers bieden mogelijkheden voor betalingsregelingen of andere oplossingen om tijdelijke financiële moeilijkheden te overbruggen.
 • Betalingsachterstand: Als u uw maandelijkse hypotheekbetalingen niet op tijd kunt voldoen, ontstaat er een betalingsachterstand. De hypotheekverstrekker zal u waarschijnlijk herinneringen sturen en proberen contact met u op te nemen om een oplossing te vinden.
 • Rente en boetes: Het niet tijdig betalen van uw hypotheek kan leiden tot rente en boetes. Deze extra kosten kunnen uw financiële lasten vergroten.
 • Executieverkoop: Als de betalingsachterstand blijft toenemen en er geen oplossing wordt gevonden, kan de hypotheekverstrekker overgaan tot een executieverkoop van uw woning. Dit betekent dat de woning wordt verkocht om de openstaande hypotheekschuld af te lossen.
 • Schuldhulpverlening: In sommige gevallen kan schuldhulpverlening een optie zijn. Dit houdt in dat u met een schuldhulpinstantie samenwerkt om tot een regeling te komen die haalbaar is op basis van uw financiële situatie.

Het is essentieel om zo snel mogelijk hulp te zoeken als u problemen ervaart bij het betalen van uw hypotheek. Onze hypotheekadviseur of financieel adviseur kan u begeleiden bij het vinden van oplossingen en het nemen van stappen om ernstige financiële gevolgen te voorkomen. Het vermijden van contact met uw hypotheekverstrekker kan de situatie verergeren, dus open communicatie is van groot belang.

Wat zijn de kosten voor hypotheekadvies?

De advieskosten bij het afsluiten van een hypotheek zijn de kosten die u betaalt aan uw hypotheekadviseur. Voor een onafhankelijke hypotheekadviseur betaalt u gemiddeld tussen de 2.500 euro en de 4.000 euro.

Hoe bepalen jullie de juiste verkoopprijs voor een woning in de regio Utrecht?

We gebruiken een combinatie van marktonderzoek, vergelijkbare transacties en lokale kennis om een nauwkeurige en competitieve verkoopprijs voor uw woning vast te stellen.

Hoe is de bereikbaarheid van de regio Utrecht met het openbaar vervoer?

De regio Utrecht heeft uitstekende verbindingen via trein, bus en fietspaden. Het centraal station van Utrecht is een belangrijk knooppunt voor nationale en internationale treinreizen.

Hoe wordt duurzaamheid aangemoedigd in de regio Utrecht?

De regio zet zich in voor duurzame ontwikkeling, met initiatieven zoals groene bouwprojecten, fietsvriendelijke infrastructuur en bewustwordingscampagnes voor milieubehoud.

Hoelang is het van Woerden naar het Centrum van Utrecht?

De reistijd van Woerden naar Utrecht Centrum duurt ongeveer 15 tot 20 minuten met de trein. De treinen rijden regelmatig en bieden een snelle en gemakkelijke verbinding tussen de twee steden.

Met de auto hangt de reistijd af van de verkeersomstandigheden. Gemiddeld duurt het ongeveer 25 tot 30 minuten om van Woerden naar Utrecht Centrum te rijden, afhankelijk van de route en het verkeer.

Hoeveel wijken telt Utrecht?

Utrecht heeft 10 wijken: Binnenstad, Noordoost, Oost, Leidsche Rijn, West, Overvecht, Zuidwest, Zuid, Vleuten-De Meern en Oost. Elke wijk heeft weer verschillende buurten en kenmerken die de stad divers maken.

Wat is er te doen in Utrecht?

Er zijn talloze dingen te doen iun Utrecht. Zo kun je de Domtoren beklimmen voor een panoramisch uitzicht over de stad en bezoek de Domkerk om de historische betekenis te ontdekken.

Grachtenrondvaarten: Utrecht heeft pittoreske grachten. Maak een rondvaart om de stad vanaf het water te verkennen.

Musea: Utrecht heeft diverse interessante musea, waaronder het Centraal Museum met een gevarieerde kunstcollectie en het Spoorwegmuseum voor treinliefhebbers.

Fietstochten: Verken de stad als een local door een fiets te huren. Utrecht heeft speciale fietspaden.

Botanische Tuinen Utrecht: Ontspan in de prachtige tuinen en ontdek diverse plantencollecties.

Winkelen op de Oudegracht: Deze unieke winkelstraat langs de gracht biedt een mix van boetieks, cafés en restaurants.

Kasteel de Haar: Net buiten Utrecht ligt dit prachtige kasteel met weelderige tuinen.

Griftpark: Een groot park met een speeltuin, kinderboerderij en een meer, ideaal voor gezinnen en buitenactiviteiten.

Wandel door de Straten: Het stadscentrum van Utrecht is sfeervol met kinderkopjes, historische gebouwen en een levendige sfeer. Verken de buurten Lombok en Wittevrouwen voor een lokale ervaring.

Culturele Evenementen: Bekijk de lokale evenementenkalender voor festivals, markten en culturele activiteiten tijdens je bezoek.

Dit zijn slechts enkele suggesties; er is veel meer te ontdekken en te genieten in Utrecht. De levendige sfeer en mix van geschiedenis en moderniteit maken het een geweldige bestemming voor toeristen.

Wat maakt de regio Utrecht aantrekkelijk voor woningkopers?

De regio Utrecht staat bekend om zijn centrale ligging, uitstekende bereikbaarheid, historische charme en diverse voorzieningen. Het is een ideale plek voor gezinnen, professionals en cultuurliefhebbers.

Wat onderscheidt jullie makelaarskantoor van andere makelaars in de regio Utrecht?

Ons makelaarskantoor onderscheidt zich door jarenlange ervaring, diepgaande lokale kennis en een persoonlijke benadering. We streven ernaar om elke klant een unieke en op maat gemaakte service te bieden.

Welke financiële aspecten moeten potentiële kopers overwegen bij het kopen van een woning in de regio Utrecht?

We adviseren kopers om rekening te houden met kosten zoals overdrachtsbelasting, notariskosten en financieringskosten. Onze financiële experts kunnen gedetailleerd advies geven om een helder beeld te krijgen.

Wat onderscheidt jullie makelaarskantoor van anderen in de regio Utrecht?

Met 6 vestigingen van De Koning makelaars in het Groene Hart hebben wij een groot netwerk in regio Utrecht. De teams op onze vestigingen wonen en leven in hun werkgebied. Dit maakt dat onze makelaars volledig bekend zijn met de woningmarkt zich daar helemaal thuis voelen.

Welke plaatsen vallen onder Utrecht?

De stad Utrecht zelf: Met wijken zoals Binnenstad, Noordoost, Oost, Leidsche Rijn, West, Overvecht, Zuidwest, Zuid, Vleuten-De Meern en Oost.

Stadsdelen en dorpen zoals:

Vleuten-De Meern: Bestaande uit Vleuten, De Meern en Haarzuilens.
Leidsche Rijn: Met verschillende buurten zoals Terwijde, Parkwijk, Vleuterweide, etc.
Overvecht: Een stadsdeel met meerdere buurten.
Kanaleneiland: Een wijk in het stadsdeel Zuidwest.
Lunetten: Een wijk in het zuidoosten van Utrecht.
Andere nabijgelegen plaatsen in de provincie Utrecht: Zoals Zeist, Nieuwegein, Houten, Maarssen, Bunnik, De Bilt, en nog veel meer.

Welke scholen en kinderopvangmogelijkheden zijn er beschikbaar in de regio Utrecht?

De regio biedt een breed scala aan basisscholen, middelbare scholen en kinderopvangfaciliteiten, die voldoen aan verschillende onderwijsbehoeften en -stijlen.

Zijn er recreatiemogelijkheden in de buurt van Utrecht?

Absoluut, er zijn diverse parken, sportfaciliteiten en recreatiegebieden, waaronder het prachtige Máximapark waar bewoners kunnen genieten van ontspanning en buitenactiviteiten.

© 2024 De Koning Makelaars. Alle rechten voorbehouden