Direct naar content
Terug naar de home pagina van De Koning wonen

Over ons

Uw woondromen waarmaken

Fijn en comfortabel kunnen wonen en leven op een plek waar u thuis zich thuis voelt, dat wensen wij u van harte toe. We helpen al onze klanten met plezier om invulling te geven aan hun woondromen, waarbij we het einddoel scherp in zicht houden. Wat ‘fijn en comfortabel’ inhoudt, is natuurlijk voor iedereen anders. Daarom nemen we de tijd om u te leren kennen. Persoonlijke aandacht is voor ons een vanzelfsprekend onderdeel binnen onze dienstverlening. Of u uw huis nu wilt verkopen, een nieuw huis wilt kopen, of allebei; onze makelaars staan voor u klaar als uw raadgevend adviseur, als uw wooncoach, zogezegd. U kunt varen op ons vakmanschap en onze ervaring, want wij gaan altijd voor het allerbeste resultaat binnen uw mogelijkheden.

De Koning makelaars zijn deskundige makelaars

De Koning makelaars zijn aangesloten bij de vakvereniging NVM (Nederlandse Vereniging voor Makelaars). Bij de NVM staat deskundigheid en integriteit hoog in het vaandel. Jaarlijks volgen onze makelaars via de NVM cursussen of opleidingen om hun kennis actueel te houden en zich verder te ontwikkelen. Zo weet u zeker dat u samenwerkt met een integere, deskundige makelaar die op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen in de markt.

Innovatieve kwaliteitsmakelaars met marketingexpertise

Naast NVM makelaars zijn De Koning makelaars ook ERA makelaars. ERA is een wereldwijd samenwerkingsverband van kwaliteitsmakelaars gericht op hoogwaardige dienstverlening en marketingexpertise.

Vanuit internationale ervaring ontwikkelt ERA bewezen marketinginstrumenten en -technieken om voor elke te verkopen woning de juiste doelgroep aan te spreken. Onze proactieve aanpak is onder meer gebaseerd op de tools die ERA heeft ontwikkeld. Daarnaast zijn wij scherp op nieuwe ontwikkelingen die onze klanten kunnen helpen met het behalen van hun doel. Zo stonden we vooraan toen social media voor het eerst werd ingezet voor het bereiken van de juiste doelgroep.

Hoe het ooit begon

De wortels van De Koning makelaars liggen bij de opa van huidig directeur Jacques de Koning. Opa is veehouder, en koopt en verkoopt hier en daar een boerderij. Jacques’ vader neemt zowel de boerderij als de ‘makelende’ ambities van hem over. Als begin jaren zestig moeilijkere tijden aanbreken in de veehouderij waagt hij de sprong en start makelaars- en assurantiekantoor G. De Koning in Waarder. Dit is de basis van de huidige organisatie De Koning makelaars. Toch ligt het in die tijd eigenlijk niet in de lijn der verwachting dat Jacques in zijn vaders voetsporen treedt. Er ligt voor hem een carrière bij Shell in het verschiet. Na zijn stage vanuit zijn opleiding MTS Werktuigbouwkunde is men enthousiast en biedt hem een baan aan. Min of meer voor de vorm loopt Jacques in 1981 een paar maanden in zijn vaders bedrijf mee. Dan blijkt dat zelfstandig ondernemen en mensen helpen aan een nieuwe toekomst hem minstens zoveel voldoening brengt als energie opwekken. Jacques de Koning kiest voor de makelaardij.

Vader gaat met pensioen en in 1993 wordt Waarder verruild voor Woerden waar De Koning makelaardij verder groeit. Jacques bouwt aan een procesgerichte organisatie, die de kopers en verkopers altijd centraal stelt. Terugkijkend is dit best bijzonder: de nadruk in de branche lag destijds immers meer op ‘huizen verhandelen’ dan ‘mensen blij maken’.

In die tijd komt ook André de Koning het team in Woerden versterken. (Nee, André en Jacques zijn geen familie). Wat voor André ooit begon als een bijbaan tijdens de vakantie is uitgelopen op een positie als mede-directeur. Het klikt goed tussen de mannen, hun visie op het vak komt overeen en hun talenten vullen elkaar aan. Jacques is iemand die in concepten en processen denkt en André weet deze concreet te maken en te stroomlijnen. Daarnaast creëren ze een kansrijke werkomgeving voor hun medewerkers, waarbij ze waarden hechten aan zowel de persoonlijke als professionele ontwikkeling van hun mensen.  Deze ‘founding fathers’ hebben De Koning makelaars gevormd tot een stevige organisatie met zes vestigingen, aangevuld met Fides makelaars in Leiden.

Iedere vestiging wordt gevormd door een sterk team met talentvolle makelaars en medewerkers. En al deze teams werken iedere dag weer vol overtuiging aan het waarmaken van woondromen. Want het idee dat makelen meer om mensen gaat dan om vierkante meters, zit bij De Koning makelaars in het bloed.

Partner met Fides makelaars Leiden

De Koning makelaars en Fides makelaars uit Leiden werken samen. De uitwisseling van kennis en capaciteit biedt beide makelaarsbedrijven mooie kansen.

De Koning makelaars in het Groene Hart

Groot netwerk en werkgebied

In de afgelopen 20 jaar zijn wij gegroeid en hebben wij zeven filialen geopend. De Koning makelaars zijn thuis in Alphen aan den Rijn, De Meern – Leidsche Rijn – Utrecht, Gouda, Houten, Nieuwkoop – Uithoorn en Woerden. Ook hebben we de krachten gebundeld met Fides makelaars in Leiden. Al onze vestigingen samen bestrijken een mooi gebied in het westelijke Groene Hart, dat we tot in de kleinste uithoeken kennen.

Daarom De Koning aankoopmakelaars

Wij begrijpen uw unieke behoeften en streven ernaar om uw droomwoning te vinden. Met onze diepgaande kennis en toegewijde begeleiding, staan we aan uw zijde gedurende het hele aankoopproces. We zetten uw belangen centraal en bieden een prettige aankoopervaring.

Deskundig Onze aankoopmakelaars blijven zich continu ontwikkelen, volgen regelmatig trainingen en zijn op de hoogte van de nieuwste marktontwikkelingen.
Hoge Funda score Onze klanten zijn tevreden en beoordelen al onze vestigingen gemiddeld met een 9+. Heeft u de reviews al gezien?
Thuis in uw buurt U komt onze aankoopmakelaars en medewerkers tegen op het schoolplein, in het park of in de supermarkt.

© 2024 De Koning Makelaars. Alle rechten voorbehouden