Direct naar content
Terug naar de home pagina van De Koning wonen

Is een zonneboiler iets voor u?

Wilt u 40 tot 50% op uw energiekosten voor warm water besparen?

Mogelijk dat een zonneboiler de uitkomst voor u is. Een zonneboiler verwarmt kraanwater in huis, zoals de naam al doet vermoeden, met behulp van de zon. Hier komt geen gas aan te pas!

Steeds meer huishoudens kiezen voor duurzame oplossingen in huis, zoals een zonneboiler. Een zonneboiler maakt gebruik van zonne-energie om water te verwarmen, wat niet alleen milieuvriendelijk is, maar ook kostenbesparend kan zijn op de lange termijn. Een zonneboiler bestaat uit een collector die op het dak wordt geplaatst en een voorraadvat waarin het verwarmde water wordt opgeslagen. De collector vangt zonlicht op en zet dit om in warmte, waardoor het water in het voorraadvat wordt verwarmd. Dit water kan vervolgens worden gebruikt voor bijvoorbeeld douchen, afwassen en wassen. De voordelen van zonneboilers zijn talrijk: een zonneboiler zorgt voor een constante toevoer van warm water, zonder dat u afhankelijk bent van een gas- of elektriciteitsnetwerk. Daarnaast is het gebruik van zonne-energie een schone en hernieuwbare energiebron, terwijl u deelneemt aan een duurzamere wereld.

Zonneboiler of zonnepanelen?

De keuze tussen een zonneboiler en zonnepanelen hangt af van uw specifieke energiebehoefte en doelen. Als u vooral warm water nodig heeft, is een zonneboiler wellicht een betere optie. Aan de andere kant, als u elektriciteit nodig heeft, kunnen zonnepanelen de betere keuze zijn, omdat ze effectiever zijn in het opwekken van elektriciteit.

Om de aanschaf van een zonneboiler aantrekkelijker te maken, is er subsidie ​​beschikbaar via de Investeringssubsidie ​​Duurzame Energie (ISDE). Hierdoor kunt u een deel van de kosten terugkrijgen, afhankelijk van het type zonneboiler en de opbrengst hiervan. Op de website van RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) kunt u meer informatie vinden over de subsidie ​​en de voorwaarden.

Vindt u dit artikel interessant?

Bedankt voor uw mening
U kunt momenteel niet (meer) stemmen.

© 2024 De Koning Makelaars. Alle rechten voorbehouden