Direct naar content
Terug naar de home pagina van De Koning wonen

Zo maakt u meer kans op uw droomwoning

Als u uw huis gaat verkopen, schakelt u een makelaar in om u te helpen bij de verkoop. Is dat ook nodig bij de aankoop van een huis? U kunt heel makkelijk zelf zoeken op funda… Klopt, toch levert de inzet van een aankoopmakelaar u veel op. Het is een investering die zichzelf terugverdient. Dat laten we u graag vrijblijvend zelf ervaren! Laten we eerst de voordelen nog even voor u op een rij zetten:

De concurrentie voorblijven

Tijdens het aankoopproces voert de aankoopmakelaar voor u de onderhandelingen. En dat gaat verder dan het uitbrengen van een bod. De juiste prijs, de juiste voorwaarden, de juiste timing én de zekerheid dat u het bedrag daadwerkelijk kunt opbrengen zijn van doorslaggevend belang om in aanmerking te komen voor uw droomwoning. Een goed doordachte aankoopstrategie is vandaag de dag dan ook geen overbodige luxe. Het is onze taak om te achterhalen wat de motieven zijn van de verkopers, zodat we daarop kunnen sturen in het aankooptraject. Ja, de kans is groot dat u meer moet bieden dan de vraagprijs om in het vizier te komen bij de verkopers en de concurrentie voor te blijven. Toch blijven we realistisch in ons advies als het gaat om de prijs versus de waarde van de woning. Het gaat erom dat u een verstandige keuze maakt en een goed gevoel overhoudt aan een van de belangrijkste aankopen van uw leven. 

Samen zoeken én vinden

De aankoopmakelaar helpt u ook bij het vinden van de woning die u past als een comfortabele jas. Dat doen we door samen uw woondromen op een rij te zetten. We vragen u het hemd van het lijf om zeker te weten waar u naar op zoek bent, en vooral ook waarom. We nemen u zelfs mee naar woningen waar u in eerste instantie geen interesse denkt te hebben. Dat brengt mensen vaak tot nieuwe inzichten, hebben we gemerkt. Zo verbreden we uw ‘woonhorizon’ en krijgt uw woondroom steeds scherper vorm. Met uw woondroom in het achterhoofd houden we het aanbod in de regio continu scherp in de gaten. Wij weten welke woningen er in verkoop komen nog voordat ze online staan. Als daar een geschikte woning voor u bij zit, hoort u bij de allereerste kanshebbers. 

Bezichtigen met hart en hoofd

Heeft u een woning op het oog? Dan gaat de aankoopmakelaar graag mee naar de bezichtiging. Vaak is de graadmeter van onze klanten het gevoel dat ze krijgen bij een huis. De makelaar geeft ook raad over de zakelijke kant van de aankoop, en behartigt altijd úw belangen. Hij of zij analyseert de woning met een professionele, objectieve blik. Zijn er aanpassingen nodig, en zo ja, zijn die binnen het beschikbare budget te realiseren? Hoe is de bouwkundige staat van het huis? Is er een bouwkundige keuring nodig? Zijn er juridische aspecten waar u rekening mee moet houden? Aan welke onderdelen van de woonwensen voldoet de woning wel en niet? Op basis van de bevindingen gaat u met de makelaar in gesprek om te beoordelen of dit huis echt uw droomhuis is. 

Vrijblijvende aankoopbezichtiging!

Mooie woorden allemaal, maar hoe werkt dit in de praktijk? Graag laten wij u onze expertise zelf ervaren tijdens een vrijblijvende aankoopbezichtiging. U neemt ons mee naar uw eerst volgende bezichtiging zonder enige verplichting, en wij laten ons van ons beste kant zien. Vervolgens bepaalt u of we u gaan helpen bij aankoop van uw nieuwe droomhuis. We zijn benieuwd.

Vindt u dit artikel interessant?

Bedankt voor uw mening
U kunt momenteel niet (meer) stemmen.

© 2024 De Koning Makelaars. Alle rechten voorbehouden