Direct naar content
Terug naar de home pagina van De Koning wonen

Zo brengt u het beste bod uit op uw droomhuis – 5 tips

Stelt u zich eens voor: na een intensieve zoektocht heeft u de woning van uw dromen gevonden. Tijd voor het uitbrengen van een bod. Vandaag de dag is de kans echter groot dat u niet de enige bent die zichzelf in dit huis ziet wonen. Hoe zorgt u ervoor dat u de meest aantrekkelijke bieding doet? Onze makelaars geven advies:

1| “Breng een bod uit waar u over vijf jaar nog steeds achter staat.”

Maikel Sluijk, De Koning makelaars Nieuwkoop:

Helaas is het overbieden op de vraagprijs tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. Maar hoe ver gaat u daarin? De kans bestaat dat u bij een eventuele verkoop in de toekomst het betaalde bedrag niet terug kunt verdienen. Het zou jammer zijn als u later spijt krijgt van het bod dat u heeft gedaan om de woning te bemachtigen. Bied verstandig!

2| “Zorg ervoor dat u kunt aantonen dat u de financiën op orde heeft.”

Wendy van den Brink, De Koning makelaars Houten:

Het geeft de verkopende partij vertrouwen dat u kunt laten zien dat u het huis daadwerkelijk kunt betalen. Deze zekerheid is een van de belangrijkste afwegingen om u het huis te gunnen. Wees dus goed voorbereid: maak voordat u begint met zoeken een afspraak met een financieel adviseur of hypotheekadviseur, zodat u precies weet wat u zich kunt veroorloven en zo snel kunt schakelen.

3| “Wees flexibel in uw voorwaarden.”

Hanneke van Gils, De Koning makelaars Gouda:

U weet niet waarom de verkopers het huis gaan verkopen. Willen ze er snel van af, of hebben ze juist de tijd nodig? Hoe flexibeler u bent, hoe handiger het voor de verkopers is. Zo kunt u een streepje voor hebben op de concurrentie.

4| “Motiveer uw bod met een persoonlijk bericht, dat wordt echt gewaardeerd.”

Vincent van Os, De Koning makelaars De Meern:

Vaak betekent de verkoop van een huis voor de verkopers het einde van een tijdperk in hun leven. Ze hebben het gekoesterd, er zijn herinneringen gemaakt, het was hun thuisbasis. De verkoop van een huis is niet alleen een zakelijke aangelegenheid, iemand anders gaat zijn of haar paleisje onder zijn hoede nemen. Daarom vinden verkopers het fijn om te weten waarom u kiest voor het huis, hoe u hier uw eigen thuis voor u ziet. Als uw verhaal hen aanspreekt behoort u zeker tot de kanshebbers, ook als u niet het allerhoogste bod doet.

5| “Laat je begeleiden door een erkende aankoopmakelaar.”

Mitch Koelewijn, De Koning makelaars Alphen aan den Rijn:

In de huidige markt is het kopen van een woning best ingewikkeld. U doet dit vast niet iedere dag. De aankoopmakelaar is hierin gespecialiseerd en begeleidt u tijdens het hele proces, bepaalt samen met u een slimme aankoopstrategie, adviseert over de hoogte van het bod en voert voor u de onderhandelingen. Wilt u ervaren wat een aankoopmakelaar voor u kan betekenen? We gaan graag vrijblijvend met u mee naar de eerste bezichtiging. U meldt zich aan voor een vrijblijvende aankoopbezichtiging aan via het formulier op de website.

Vindt u dit artikel interessant?

Bedankt voor uw mening
U kunt momenteel niet (meer) stemmen.

© 2024 De Koning Makelaars. Alle rechten voorbehouden