Wat is er te doen in Woerden en omgeving

Wat is er te doen in Woerden, Alphen aan den Rijn en Gouda?

14/08/2018 - De zomervakantie is bijna ten eind en dat betekent: de Woerdense vakantieWeek!

Er is in Woerden vanaf 17 t/m 25 augustus weer genoeg te doen. Kidsmiddag, Goud & Fout, Comedy Night en véél meer ... Het hele programma vindt u op de website van de Woerdense vakantieWeek.

Wonen in weelde en luxe op een landgoed?

In de voorjaars- en zomermaanden kunt u maandelijks onder leiding van een gids een wandeling maken door het parkbos en het landgoed Linschoten. Tijdens de rondwandeling vertelt de gids alles over de mensen die al vanaf de Middeleeuwen op deze plek woonden en werkten. De route door het parkbos gaat onder andere langs het koetshuis, de duiventoren, de Noorse houtschuur, het arboretum, langs de slotvijver en de ijskelder, de moestuin en de boomgaard. De zomer lopt ten einde, dus plan nog snel in. 

Straatmuziekanten in Alphen 

Zaterdag 26 augustus aanstaande organiseert De Alphense Talkshow voor de vijfde keer haar jaarlijkse straatmuzikantenfestival. Vanaf 12.00 uur wordt er op verschillende plaatsen in het centrum muziek ten gehore gebracht door artiesten, die uit heel Nederland speciaal daarvoor naar Alphen aan den Rijn komen. In de winkelcentra Herenhof en Ridderhof beginnen de optredens al om 11.00 uur. De dag wordt afgesloten met een grote finale om 16.00 uur op het Rijnplein, waarbij ook de prijzen worden uitgereikt.

Midzomermarkt in Gouda

Donderdag 23 augustus. Vorig jaar werd er voor de vijfentwintigste keer de Midzomermarkt georganiseerd door het Tiendekwartier. Maar dit jaar gaat er iets heel groots gebeuren. “De hele binnenstad doet mee, het wordt een echt stadsfeest”, zegt organisator John van Leeuwen. “Door heel de stad zullen kraampjes staan, is muziek te horen en kunt u lekkere hapjes eten.”
Achter de Waag en bij de Agnietenkapel komen foodtrucks te staan met heerlijke hapjes. Zo krijgt u helemaal het idee dat u op een festival bent beland in de binnenstad van Gouda. Ook zal er ter hoogte van de Omoda een stormbaan voor de kinderen te vinden zijn.

Deel deze pagina: