OHR

Waarom mee doen aan de Open Huizen Route?

14/05/2019 - Het voor de lol kijken naar huizen op internet is een nationale hobby. Maar als u echt op zoek bent naar huizen kijkt u heel anders.

Op internet ziet u bij veel huizen foto’s, 360 graden foto’s, video’s en wervende teksten. Toch is het niet te vergelijken met het daadwerkelijk in een te koop staand huis staan. Op 15 juni is het weer zover en openen onze deelnemers van de Open Huizen Route hun deuren tussen 11.00 en 15.00 uur.

Spic en span

Hanneke Mimpen (team Gouda) legt u graag uit waarom het zo belangrijk is voor huizenverkopers om mee te doen. “Natuurlijk is de woningmarkt op veel plaatsen krap en zijn er veel gegadigden voor het gros van de huizen. Maar voor elke verkoper is het handiger om alle kijkers op dezelfde dag te krijgen. Een huis moet op zijn allerbest worden getoond, dus alles moet spic en span zijn. Dat is wel een iets grotere inspanning dan even stofzuigen. Zeker als je in een huis met meerdere personen en één of meer huisdieren woont, is dat een behoorlijke klus om telkens weer georganiseerd te krijgen. Je wilt dan ook het liefst zoveel mogelijk mensen op dezelfde dag op bezoek krijgen. Alle bezichtigingen die daaruit volgen zijn dan van mensen die het huis al kort hebben gezien en dus serieuze interesse hebben. Dat is voor iedereen effectiever. Bovendien merken we in Gouda dat er steeds meer kopers van buiten de regio komen. Dat biedt kansen."  

Buiten de regio

“Wij gaan zaterdag huizen kijken in een andere plaats dan waar we nu wonen. We willen graag verhuizen, maar weten nog niet waar naartoe. In onze eigen stad zijn de woningen die we zoeken voor ons niet meer te betalen, dus we gaan verder zoeken. In de omliggende gemeentes is nog wel passend aanbod te vinden. De reistijd naar het werk is nog te overzien.” Aan het woord is zomaar een huizenzoeker. Hij gaat met zijn gezin open huizen bekijken tijdens de landelijke Open Huizen Route van zaterdag 15 juni.

Kapers op de kust

Al sinds 2000 organiseren ERA-makelaars de Open Huizen Route. “Al die jaren is dit een onverminderd populaire actie geweest, ongeacht hoe krap of ruim de woningmarkt is. Het is bekend dat een aanzienlijk deel van de te koop staande huizen de Open Huizen Route op het laatste moment niet halen. Een aspirant-koper wil dan de koop rond hebben om het huis van de markt af te hebben. Zo voorkomt hij dat er op het laatste moment toch nog een kaper op de kust komt. Niet meedoen is zonde, want dan weet u zeker dat u deze kans misloopt,” aldus Bert den Adel (Team Woerden).

Wilt u ook succesvol uw huis verkopen? Aarzel niet, en maak een vrijblijvende afspraak met een van onze makelaars. 

Deel deze pagina: