Direct naar content
Terug naar de home pagina van De Koning wonen

Vijf tips om uw woning herfstproof te maken

Het weer heeft een omslag gemaakt en de herfstperiode is begonnen. Het herfstseizoen kan uitdagingen met zich meebrengen voor huiseigenaren. Denk aan het vallen van bladeren tot koudere temperaturen en vochtige omstandigheden. In dit artikel delen we enkele tips om uw huis voor te bereiden op de herfst.

1. Dak- en gootreiniging
Het is zeer belangrijk om uw dak en goten te inspecteren en schoon te maken voordat de herfst begint. Vallende bladeren kunnen zich ophopen en verstoppingen veroorzaken, wat kan leiden tot waterschade en lekkages. Inspecteren kan veel problemen voorkomen.

2. Isolatie controle
Controleer of de isolatie in uw woning in goede staat verkeert. Slechte isolatie kan leiden tot warmteverlies en een hogere energierekening. Zonde en soms gemakkelijk op te lossen.
Meer tips over isolatie? Lees hier meer.

3. Buitenverlichting
De dagen worden korter, dus het is belangrijk om buitenverlichting te controleren en indien nodig te repareren. Goede buitenverlichting verbetert niet alleen de veiligheid, maar creëert ook een warme sfeer zoals een gezellige lichtslinger in de achtertuin.

4. Controleer de verwarming en ventilatie
Voordat de temperaturen dalen, is het verstandig om uw verwarmingssysteem te controleren en te laten onderhouden. Een goed werkend systeem bespaart energie en zorgt voor een comfortabel huis.

5. Voorbereiding van de tuin
Als u een tuin heeft, is herfstbestendigheid ook van toepassing op de tuin. Ruim gevallen bladeren op, met name van het gras. Door de blaadjes krijgen de planten en grassen namelijk minder licht. Niet alle blaadjes hoeven weg, de blaadjes die tussen de planten liggen geven een bescherming voor de vorst en vormen een schuilplaats voor insecten.
Guur weer? Maak het gezellig! Door het aanschaffen van een grote kaars, vuurtafel of als u in het bezit bent van overkapping door het neerleggen van warme wollen dekens.

Naast deze tips is dit het juiste moment om na te denken over het verduurzamen van uw woning. Het verduurzamen van uw woning brengt maandelijks lagere lasten mee als voordeel en een hogere woningwaarde. Ook draagt u op een positieve manier bij aan het milieu. Voor het verduurzamen van uw woning kunt u gebruik maken van allerlei subsidies. Meer weten over verduurzamen en het kostenplaatje?

Vindt u dit artikel interessant?

Bedankt voor uw mening
U kunt momenteel niet (meer) stemmen.

© 2024 De Koning Makelaars. Alle rechten voorbehouden