Direct naar content
Terug naar de home pagina van De Koning wonen

“Wij kregen superleuke reacties van de bezoekers”

Max en Esmée hebben onlangs hun droomhuis gevonden in Alphen aan den Rijn. Tijdens het zoeken naar hun droomwoning hebben zij zelf ook de Open Huizen Route bezocht en zo meerdere woningen op één dag kunnen bezichtigen.

“Wij zagen dat de verkopers gastheer/gastvrouw waren van hun eigen woning, het was leuk en waardevol om de bewoners zelf te kunnen spreken!’’.

Max en Esmée verkochten hun appartement onlangs door zelf de deuren te openen tijdens de ERA Open Huizen Route, afgelopen 30 september. Ze vertellen u graag hoe ze dat hebben ervaren.

“Samen hebben we de taken verdeeld met betrekking tot het ontvangst en laten zien van de woning”

“Ter voorbereiding hebben wij samen gezorgd dat het huis er piekfijn uitzag! Wij zijn van onszelf best netjes, maar hebben nog wel even de puntjes op de i gezet om onze woning goed te kunnen presenteren. Daarnaast vonden wij het belangrijk dat de mensen die kwamen kijken zich gelijk thuis zouden voelen. Wij hebben met onze gastvrijheid geprobeerd een optimale beleving te creëren door een persoonlijke tour te geven met drinken en wat lekkers erbij. Van tevoren hadden wij de taken verdeeld voor ontvangst en het laten zien van de woning. Hierdoor konden wij goed onze aandacht verdelen over de verschillende kijkers.

Gedurende de dag hebben wij  twaalf koppels mogen ontvangen in onze woning. Een aantal daarvan waren al eerder die week geweest op afspraak bij makelaar Mitch en konden van dit moment gebruik maken om de woning nog een keer te bezichtigen.”

“Het kwam plantechnisch perfect uit om mee te doen aan de ERA Open Huizen Route”

“Tijdens de zoektocht naar onze nieuwe woning hebben wij ook huizen bezocht welke meededen aan de Open Huizen Route. Hier zagen wij dat de verkopers gastheer/gastvrouw waren van hun eigen woning. Wij vonden het toen erg leuk om ook de bewoners te kunnen zien en een praatje met ze te houden. Het kwam plantechnisch ook perfect uit om mee te doen met aan de ERA Open Huizen Route. Bezoekers die eerder waren geweest voor een bezichtiging, hadden nu een extra kijkgelegenheid waardoor zij nogmaals met bijvoorbeeld familie konden kijken. Het was voor onszelf ook een superleuke ervaring! Wij zijn zelf erg sociaal en hebben met enthousiasme alle bezoekers door de woning geleid. We kregen superleuke reacties van de bezoekers. In eerste instantie dachten zij dat wij één van de makelaars waren, maar toen zij uiteindelijk in de gaten hadden dat wij de bewoners waren, werd er enthousiast op gereageerd.

Om alles goed te laten verlopen hebben we besloten ons op te delen per koppel. Wij wilden in eerste instantie samen iedereen door de woning leiden, maar daar was geen ruimte meer voor toen er meerdere bezoekers kwamen. Tijdens het gehele proces hebben wij erg prettig contact gehad met team van De Koning makelaars. Iedereen die wij hebben gesproken is zeer deskundig, professioneel en toegankelijk: een van de grote pluspunten die wij hebben ervaren!”

“Een mogelijkheid om nogmaals de woning te bezoeken en zo de sfeer te voelen en proeven”

“De mogelijkheid dat mensen op een laagdrempelige manier een woning kunnen bezoeken is een enorm voordeel. Vaak zijn bezoekers oriënterend en is een bezichtiging nog net een te grote stap. Daarnaast is een Open Huis voor mensen die juist wel serieus zijn een mogelijkheid om nogmaals de woning te bezoeken, de sfeer te proeven en voelen, te laten zien aan bekenden, of een bevestiging te geven dat dit de woning is!”

Wat willen jullie andere mensen meegeven?

“Wij hebben samen met Mitch strategisch/tactisch gekeken naar de planning. Er waren wat events waarbij onze woning meegenomen kon worden qua promotie. De Open Huizen route is de kers op de taart geweest. Wij raden anderen zeker aan om hieraan mee te doen! Wij hebben voor nu onze droomwoning gevonden, maar mochten we de woning ooit verkopen en de ERA Open Huizen Route biedt zich aan, dan doen we zeker weer mee!”

Vindt u dit artikel interessant?

Bedankt voor uw mening
U kunt momenteel niet (meer) stemmen.

© 2024 De Koning Makelaars. Alle rechten voorbehouden