Direct naar content
Terug naar de home pagina van De Koning wonen

Sietske en Boudewijn maakten hun woondroom waar

Sietske en Boudewijn zijn druk in de weer met het inpakken van hun spullen in hun Houtense huurwoning. De verbouwing van hun eerste koophuis is bijna afgerond, over anderhalve week verhuizen ze naar hun gezellige nieuwe huis in een van de leukste buurten van De Meern. Hoe is het hen gelukt om in de oververhitte woningmarkt hun ideale huis te bemachtigen? Ze vertellen graag hun ervaringen.

Boudewijn: “Door de jaarlijkse huurverhogingen zaten we inmiddels op het niveau dat we van de maandelijkse lasten ook een leuk huis zouden kunnen kopen. We hielden de woningmarkt al een tijdje in de gaten, en vorig jaar kregen we wel het gevoel dat het tijd was om toe te slaan, voordat de prijzen nog meer zouden stijgen.” Sietske: ”We hebben eerst zelf een beetje rondgekeken om te ontdekken welke huizen ons aanspreken. Zo kwamen we er ook achter dat we niet goed wisten waar we op moesten letten, of het huis de vraagprijs wel waard was, en hoeveel je moet overbieden om kans te maken. We hadden hulp nodig. Tijdens een bezichtiging kwam ik in contact met Dirk-Jan, de verkopend makelaar van dat huis. Hij kwam op mij over als iemand die wist waar hij het over had. Ik heb de recensies bekeken, en die waren zo goed dat we voor De Koning makelaars hebben gekozen als aankoopmakelaar.” 

Intensieve zoektocht

Het stel nam Dirk-Jan vrijblijvend mee naar een bezichtiging en al snel werd de toegevoegde waarde van zijn expertise op allerlei vlakken duidelijk. Bovendien hadden ze een leuke klik. Een intensieve zoektocht met een aardig lijstje bezichtigingen volgde. De ene keer ging Dirk-Jan mee, de andere keer zijn collega Vincent. Omdat makelaarskantoren elkaar onderling op de hoogte houden van woningen die in verkoop komen, waren ze er steeds als de kippen bij als er weer een woning beschikbaar kwam die voldeed aan de woonwensen van Sietske en Boudewijn. “Dat was een geoliede machine; we kregen regelmatig een mailtje met een aantal huizen. Als we iets wilden bezichtigen, zorgde commercieel medewerker Samantha ervoor dat er binnen no time een afspraak werd gemaakt. We hadden al aangegeven dat als er een huis in De Meern-Zuid te koop zou komen, we daar absoluut wilden kijken. We waren echt verliefd geworden op die buurt tijdens een eerdere bezichtiging. Het was er zo gezellig: mensen maakten een praatje met elkaar, het was er gemoedelijk en de voortuintjes zagen er netjes uit. Je voelde gewoon dat hier een hecht burengevoel heerste, en dat was precies waar we naar op zoek waren. Een groot verschil met het appartementengebouw waar we nu wonen, hier loopt iedereen zonder te groeten langs, heel onpersoonlijk.”

Persoonlijke boodschap gaf de doorslag

Op een mooie dag kwam de mail met te koop staande woningen weer binnen, en jawel: er stond een huis in De Meern-Zuid te koop… Zodra het kon namen ze een kijkje. Oké, er moest wel een en ander gebeuren, maar het was een fijn huis in de buurt waar ze helemaal voor waren gevallen. En het voordeel van een verbouwing is dat je het huis helemaal eigen kunt maken. Iets waar vooral Sietske erg naar verlangde. Het stel moest snel een beslissing nemen want de verkopend makelaar had nog niet besloten of het een verkoop op inschrijving zou worden. Als ze vlot zouden schakelen zouden ze de grote meute misschien voor kunnen zijn. In overleg met Vincent besloten ze twee uur na de bezichtiging een bod uit te brengen. Ondertussen bleek wel dat er al twintig bezichtigingen waren ingepland en nog twee andere gegadigden brachten hetzelfde bod uit. Zo werd het toch nog een inschrijving. “De verkoopster heeft ons het huis gegund omdat Sietske een persoonlijke boodschap had geschreven, waarin ze ons voorstelde en vertelde dat we graag onderdeel van de buurt willen worden. Dat had de bewoonster erg aangesproken omdat ze voor haar buren leuke nieuwe buren wilde,” vertelt Boudewijn. Sietske gaat verder: “Het was allemaal zo keurig verzorgd, er was echt met liefde in gewoond. Dat is precies wat wij ook wilden. Mooi om te zien dat de reden waarom wij daar wilden wonen, precies aansloot bij haar wensen voor het huis.”

Verbouwen of spullen pakken en verhuizen?

Klein puntje: er was nog een woning in Vleuten waar het stel ook belangstelling voor had. Een huis dat wel helemaal spic en span was. Spullen pakken en verhuizen, was daar het scenario. Om kans te maken op die woning moest behoorlijk overboden worden. Dirk-Jan zag wel in dat het huis in De Meern helemaal paste bij Sietske, en dat de woning in Vleuten iets meer aansloot bij Boudewijn. Toch is Boudewijn zonder pijn in zijn hart overstag gegaan. “Sietske was niet eens degene die me heeft overtuigd om voor dit huis te gaan, het kwam eigenlijk door Dirk-Jan en Vincent die zeiden dat het heel mooi is om je geld te besteden aan iets dat je zelf creëert in plaats van dat wat een ander heeft bedacht. Dat heeft me wel aan het denken gezet.” En dat was slechts een van de adviezen van Dirk-Jan en Vincent die Sietske en Boudewijn ter harte hebben genomen. “Zonder dit team hadden we dit huis nooit kunnen kopen,” vertelt Sietske. “We zijn nog elke dag dankbaar dat we de keuze voor De Koning makelaars hebben gemaakt met dit fantastische resultaat als gevolg.”

Meer weten over onze werkwijze? Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan.

Vindt u dit artikel interessant?

Bedankt voor uw mening
U kunt momenteel niet (meer) stemmen.

© 2024 De Koning Makelaars. Alle rechten voorbehouden