Direct naar content
Terug naar de home pagina van De Koning wonen

Kijken in de wijk: Laat je verwonderen in Nieuwveen

Onze zes vestigingen liggen allemaal in het Groene Hart. Elke plaats, zelfs elke wijk, heeft een eigen karakter. We laten u kennismaken met wijken in plaatsen die u misschien helemaal niet kent en waar u zich best wel eens thuis zou kunnen voelen. Vandaag maken we een wandeling door het dorp Nieuwveen en haar nieuwe wijk: nieuwbouwplan De Verwondering.

Het rustieke dorpje Nieuwveen maakt deel uit van de gemeente Nieuwkoop. Het plaatsje wordt omgeven door landerijen met grazend vee en akkerbouw, afgewisseld met kanalen en vaarten. Hier is rust en ruimte vanzelfsprekend. 
Al wandelend door het centrum van Nieuwveen valt op dat bijna geen gevel van de sfeervolle huisjes in de Dorpsstraat hetzelfde is, dat geeft het dorpje veel charme.

Het leuke is dat je die afwisseling ook tegenkomt in De Verwondering. Vanuit het centrum wandel je via de Hogendijk het bruggetje over de vaart over, zo de nieuwe buurt in. De blokken met gezinswoningen zijn ruim opgezet en voorzien van parmantige doorkijkjes over de slootjes die door de hele wijk te vinden zijn. De sfeer is kalm en gemoedelijk. 

De Verwondering is een gevarieerde wijk met huizen voor verschillende doelgroepen, en een zorgcentrum. De architectuur is veelzijdig, de woningen zijn ruim en allemaal voorzien van een tuin. Er zijn verschillende speeltuintjes voor kleine kinderen, en in het centraal gelegen park kunnen ook grotere kinderen prima uit de voeten. 

Naarmate je de wijk verder inloopt kom je meer en meer vrijstaande villa’s tegen. Allemaal verschillend: de bewoners hebben een vrije kavel gekocht waar ze het huis van hun dromen hebben gebouwd. Zo zie je maar, ook in het nieuwe deel van Nieuwveen wisselen de gevels elkaar af. De Verwondering ligt naast Golf-& Countryclub Liemeer, dat vanuit een aantal woningen een prachtig groen uitzicht biedt. Er is zelfs een trekvlotje over het water, waarmee je zo op de golfbaan bent. 

Mooi om te zien dat de nieuwe wijk een vanzelfsprekende uitbreiding van Nieuwveen is geworden. Voor de dagelijkse boodschappen hoeven de nieuwste Nieuwveners het dorp trouwens niet uit. De Dorpsstraat biedt uitkomst: er is niet alleen een supermarkt, ook de ambachtelijke bakker, slager en kruidenier bieden een uitgebreid assortiment lekkernijen. Uitgebreider winkelen doe je in het nabijgelegen Nieuwkoop of grotere plaatsen als Uithoorn, Amstelveen of Alphen aan den Rijn. En wil je eens lekker ‘stadten’, of genieten van kunst en cultuur, ook dan is er keuze genoeg: Amsterdam, Leiden, Den Haag en Utrecht zijn allemaal ongeveer een half uurtje rijden. Je hebt hier dus eigenlijk het beste van twee werelden: wonen in alle rust en ruimte in de natuur, met het vertier van de grote stad in de buurt. 

Onze makelaars komen hier graag. Maikel Sluijk vertelt: “De Verwondering is echt een mooie wijk. Je krijgt een beetje een vakantiegevoel als je er doorheen loopt. We merken dat veel mensen willen wonen in het type huizen dat hier gebouwd is. Ook het open karakter wordt gewaardeerd. Vooral jonge gezinnen vinden het hier prettig. Nieuwveen biedt precies wat zij nodig hebben: een goede basisschool, een leuk zwembad en sporten leren de kinderen hier van jongs af aan bij de voetbalclub en tennisvereniging. Er is in Nieuwveen verrassend veel te beleven!”

Meer weten over wonen in Nieuwveen of wilt u uw woning in dit dorp verkopen? Neem contact op met Maikel, Angela, Mirjam, Soraya of André bij De Koning makelaars Nieuwkoop.

Vindt u dit artikel interessant?

Bedankt voor uw mening
U kunt momenteel niet (meer) stemmen.

© 2024 De Koning Makelaars. Alle rechten voorbehouden