Direct naar content
Terug naar de home pagina van De Koning wonen

Huren staat in de belangstelling en er komen ook meer huurwoningen

Met onze zeven kantoren, die wij samen met onze partner Fides makelaars in Leiden runnen, zien wij al een aantal jaren dat er een groei is in het aantal beschikbare huurwoningen en de vraag naar een huurwoning.

Dat is voor plaatsen als Utrecht en Leiden heel gewoon, maar in de provincies waar wij een aantal kantoren hebben, is het aanbod huurwoningen jaren minimaal geweest.

Dat is aan het veranderen. De laatste jaren zijn er particulieren die hun spaargeld of hun pensioen hebben geïnvesteerd door een tweede of derde woning te kopen en deze gaan te verhuren. Er worden nu ook meer middel dure huurwoningen (veelal appartementen) gebouwd in de provincie. 
Zo komen er de komende jaren nieuwe appartementen in de verhuur in Nieuwegein, Woerden, Zoeterwoude, Alphen aan den Rijn en Leiden. Dat zal in een plaats als Leiden niet 1, 2, 3 impact hebben, nu er daar een markt is met meer dan 1.000 huurmutaties per jaar, maar in plaatsen als Woerden en Alphen aan den Rijn – met veel minder mutaties – zullen projecten met 50 tot 100 huurappartementen de markt groter doen worden. En dat is nieuw. 
 
Veel twee- en driekamerappartementen, al dan niet met een parkeerplaats voor de auto. Appartementen met duurzaamheidsmaatregelen, waardoor de energielasten betaalbaar zijn. 
 
Wij zien in zowel de bestaande bouw als in de nieuwbouw het aantal huurwoningen en appartementen welke beschikbaar komen groeien. Voor ons reden om ook op onze website ruimte in te bouwen voor huurwoningen. Nu is het aanbod wat u ziet niet groot. Dat heeft twee redenen, te weten; de huurmarkt is een snelle markt – een woning of appartement staat geen vier weken te huur, vaak maar één week en wat wij al schetste: het is in de provincie een nieuwe markt die groter wordt, die groeit. Wij vermoeden dat deze snel zal groeien, gezien het aantal nieuwbouwprojecten met huurwoningen welke gebouwd worden of gebouwd gaan worden. 
 
Kijk voor meer informatie over huurwoningen op www.dekoningwonen.nl/huren, ook kunt u zich hier gratis inschrijven als woningzoekende. 
 


Vindt u dit artikel interessant?

Bedankt voor uw mening
U kunt momenteel niet (meer) stemmen.

© 2024 De Koning Makelaars. Alle rechten voorbehouden