Heeft u in 2020 een woning gekocht? Dan betaalt u dit jaar minder inkomstenbelasting

19/02/2021 - Wanneer u in 2020 een woning heeft gekocht mag u verschillende posten aftrekken van de inkomstenbelasting. Denk bijvoorbeeld aan de advies- en bemiddelingskosten die zijn gemaakt voor het afsluiten van een hypotheek, maar ook de taxatie- en notariskosten zijn aftrekbaar. Als u deze aftrekbare kosten in uw belastingaangifte opneemt, betaalt u minder inkomstenbelasting en bestaat de kans dat u zelfs geld terugkrijgt. Het juist invullen van de belastingaangifte is daarom extra belangrijk.

Kijk op de website van de Belastingdienst voor een compleet overzicht van de aftrekbare kostenposten. Voor vragen over uw aangifte kunt u telefonisch terecht bij de BelastingTelefoon. Wilt u de belastingaangifte volledig laten invullen door experts dan bevelen wij All Finance aan.

Als u voor 1 april 2021 uw belastingaangifte indient, ontvangt u voor 1 juli 2021 een reactie van de Belastingdienst. Normaliter ontvangt u dan ook sneller uw eventuele tegoed. Bent u vergeten uw inkomstenbelasting aan te geven voor 1 mei 2021, dan ontvangt u eerst een herinnering. Daarna kan de Belastingdienst u een verzuimboete opleggen, dus zorg dat u op tijd bent.

Deel deze pagina: