Direct naar content
Terug naar de home pagina van De Koning wonen

Gaat u uw woning verkopen of verhuren?

Vanaf 1 januari 2022 is het verplicht bij iedere publicatie van een woning die te koop of te huur staat een energielabel te tonen.

Verplicht tonen van energielabel

Op Funda, onze website, in de vitrine, op Facebook, de woningbrochure of een advertentie, overal moeten wij het energielabel tonen. Dat betekent dat voordat een woning te koop of te huur komt, het energielabel er al moet zijn. Was het tot 1 januari 2021 zo dat je digitaal een energielabel kon aanvragen, vanaf deze datum moet een woning geïnspecteerd worden door een energieadviseur die een certificaat afgeeft. Een energielabel is tien jaar geldig. De digitale energielabels, van voor 1 januari 2021, zijn ook tien jaar geldig.

De maximale geldboete voor natuurlijke personen is recent verhoogd voor natuurlijke personen naar €435,- en voor rechtspersonen naar €870,-. De boete geldt per verkochte of opgeleverde woning.

Gaat u uw woning verkopen of verhuren, vraag op tijd een inspectie van uw woning aan zodat het energielabel ook op tijd beschikbaar is. Wij hebben met een aantal energieadviseurs in de regio contact. Energielabel nodig? Wij maken dat voor u in orde voorafgaand aan de start verkoop of verhuur.

Vindt u dit artikel interessant?

Bedankt voor uw mening
U kunt momenteel niet (meer) stemmen.

© 2024 De Koning Makelaars. Alle rechten voorbehouden