Direct naar content
Terug naar de home pagina van De Koning wonen

Fundering

Bent u van plan een nieuw huis te kopen? Check de fundering!

Doordat we een droger klimaat kennen in Nederland en het grondwaterpeil zakt, kan het zo zijn dat er funderingsproblemen bij woningen ontstaan. Uit onderzoek van het Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) betreft dit naar schatting ongeveer zo’n miljoen woningen in Nederland die hier de komende dertig jaar problemen mee krijgen. Dit gaat vooral om woningen in het noorden en in het westen van het land die voor 1970 zijn gebouwd. Funderingsproblemen zijn mogelijk te herkennen aan; scheuren in de gevel en binnenmuren, slecht te openen en te sluiten ramen en deuren, scheuren of verzakte vloeren.

Het Fonds Duurzaam Fundering herstel is sinds 2017 beschikbaar. De rijksoverheid heeft 20 miljoen beschikbaar gesteld. Dit is aangevuld tot 100 miljoen door deelnemende partijen als gemeenten en banken. Huiseigenaren wiens gemeente is aangesloten bij het fonds komen in aanmerking voor een lening. Vereniging Eigen Huis pleit voor een landelijk functionerend fonds die bijstaat in onderzoek en een herstelfonds om huiseigenaren financieel bij te staan.

Heeft u een woning met funderingsschade, dan attenderen wij u op dit fonds. Kijk voor meer informatie op Home | funderingsherstelfonds.nl
Ben u bezig met de aankoop van een woning, wees dan alert op de kenmerken van funderingsschade. Uw aankoopmakelaar kan u, door zijn of haar lokale woningkennis, hier meer over vertellen.

Vindt u dit artikel interessant?

Bedankt voor uw mening
U kunt momenteel niet (meer) stemmen.

© 2024 De Koning Makelaars. Alle rechten voorbehouden