klussen

Een likje verf levert meer op dan een nieuwe keuken

30/08/2018 - Uw woning verbouwen, doet u natuurlijk in eerste instantie om zelf prettiger te wonen. Maar een verbouwing kan ook het verschil maken tussen het wél of niet verkopen van uw woning tegen een betere (hogere) prijs. Kortom, welke verbouwingen laten uw huis in waarde stijgen en welke verbouwingen voegen nauwelijks iets toe voor de verkoop?

Welke verbouwing is een goede investering?

1. Achterstallig onderhoud buiten en binnen. In een huis dat goed in de verf zit en waarin alles is gerepareerd zijn meer mensen geïnteresseerd. Vergeet de muren en kozijnen binnen niet. Een weekendje witten verdient zich altijd terug.

2. Door te isoleren kunt u al snel tot 30% besparen op uw energierekening. Het energielabel van uw woning kan zo van een D naar een A. Denk aan vloerisolatie, de spouwmuren en het dak, dubbelglas, maar ook aan zonnepanelen. Verbeteringen hieraan zijn niet smaakgevoelig, dus altijd een goede investering.

3. Verbouwingen die extra meters woonoppervlak opleveren, zoals een dakkapel of vaste trap naar de zolder, zijn ook een goede investering. Heeft u een grote tuin? Dan kunt u een uitbouw of aanbouw overwegen.

Welke verbouwingen leveren u dan het minste op?

1. De keuken vernieuwen. Zit u al in uw droomwoning, verbouw die keuken dan. Maar heeft u verhuisplannen? Laat deze lekker zitten. Een keuken is smaakgevoelig en daarom blijft de waardestijging na het plaatsen van die gloednieuwe keuken beperkt.

2. Wel of geen bad, hangend toilet of regendouche …  Kopers drukken graag hun stempel op hun nieuwe woning door de badkamer aan te passen aan hun eigen wensen. Deze verbouwt u alleen voor uw eigen wooncomfort.

3. De tuin. Waar de één het liefst een grote vijver ziet en veel groen wil de ander een zo onderhoudsarme tuin. Maar een verzorgde tuin is zeker het visitekaartje van uw woning.

Bent u gevallen voor een klushuis? Dan kan een bouwdepot uitkomst bieden. De hypotheekadviseurs van Opmaat kunnen u daarmee mee helpen. Wilt u verduurzamen? Doe de Woonlastenverlager

Zoekt u liever een woning waar u zo in kunt? Bekijk ons woningaanbod.

 

 

Deel deze pagina: