Direct naar content
Terug naar de home pagina van De Koning wonen

De zomer is officieel begonnen!

Inmiddels hebben we heel wat zonnige dagen achter de rug.

De zomervakantie staat voor de deur, een periode waar mensen zich op verheugen, even geen werk, tijd voor elkaar, een periode waarin we er graag gezamenlijk op uit trekken! Vele mensen denken dat het geen goed idee is om tijdens de zomer hun woning te verkopen. Maar is dat ook zo? Wij leggen u graag uit waarom dit niet het geval is.

Lang niet iedereen is weg in de vakantieperiode

Ondanks dat er veel mensen op vakantie zijn, is niet iedereen tegelijk op vakantie. Lang niet iedereen gaat weg en dat houdt in dat mensen juist extra tijd hebben om een woning te bezichtigen. Toen funda nog niet bestond moesten potentiële kopers het veelal hebben van informatie uit de krant. Door gebruik te maken van funda hebben kopers juist de ruimte en tijd om potentiële huizen te verkennen. Het aanbod bekijken kan prima vanuit een hangmat of strandbedje op de vakantiebestemming 😉.

Er is minder concurrentie

Doordat mensen denken dat de zomer niet de ideale periode is om de woning te koop te zetten, is er minder concurrerend aanbod.

De dagen zijn “langer” doordat het langer licht is buiten

Doordat het langer licht is, gaan mensen gemiddeld later naar bed en hebben ze dus meer tijd om rond te snuffelen op het internet en een potentiële woning te zoeken.

De woningpresentatie komt goed tot zijn recht, uw huis straalt!

De woningpresentatie komt door de zon goed tot zijn recht. Geen kale takken of groene aanslag op de tegels. De foto’s zien er vrolijker uit door de omgeving en de tuin die in bloei staat.

Positieve mensen

Door het schijnen van de zon zijn mensen opgewekter en vrolijker in de zomerperiode. Blootstelling aan zonlicht zou de afgifte van het hormoon serotonine door de hersenen verhogen. Hierdoor voel je je rustiger, en gelukkiger. Positieve invloed op koper en verkoper.

Blijvende schaarste op de woningmarkt

Er heerst nog altijd schaarste op de woningmarkt en om dit te overwinnen moeten er veel nieuwe huizen worden gebouwd. Zoals u mogelijk in de krant heeft gelezen ligt hier een enorme uitdaging en wil dat nog niet lukken. Recent communiceerde minister de Jonge dat er in 2024 een dip komt in de woningbouw. Er zijn dus nog vele zoekers op de woningmarkt die bij gebrek aan nieuwbouw naar een bestaande woning kijken.

Gaat u eerst verkopen of eerst kopen?

Een veelgestelde vraag waar geen eensluidend antwoord op te geven is. Uw situatie is niet vergelijkbaar met die van een ander. Uw persoonlijke situatie is hierin belangrijk en bepalend. Onze makelaars denken graag met u mee in een vrijblijvend gesprek. Samen komt u, tot een voor u goede keuze. Neem hier even de tijd voor. 

Vindt u dit artikel interessant?

Bedankt voor uw mening
U kunt momenteel niet (meer) stemmen.

© 2024 De Koning Makelaars. Alle rechten voorbehouden