Direct naar content
Terug naar de home pagina van De Koning wonen

De WOZ-waarde op de deurmat

U heeft de afgelopen dagen, net zoals menigeen, waarschijnlijk de WOZ-aanslag voor 2022 ontvangen. Ieder jaar opnieuw is het weer spannend wat de WOZ-waarde van uw woning zal zijn. Voor de aanslag van 2022 gaat de overheid uit van de waarde van uw woning per 1 januari 2021. U weet dus al dat de waarde van uw woning bij de WOZ-aanslag van volgend jaar veel hoger zal zijn, nu de prijzen het afgelopen jaar wel met 20% zijn gestegen.

Bent u van mening dat de WOZ-waarde te hoog is, dan kunt u bezwaar indienen tot zes weken na de datum (beschikking) van het uitbrengen van de WOZ-aanslag. U kunt meestal digitaal de referentiepanden opvragen waar uw woning mee vergeleken is. Besef dat het waarderen een digitaal proces is en de computer op afstand niet kan zien of uw woning luxer is dan die van uw buren of weet wanneer u een vergunningsvrije schuur heeft gebouwd.  
Wanneer u de waarde van uw woning toetst, denk dan niet aan de waarde van vandaag, maar per 1 januari 2021. Wanneer u een nette brief stuurt en onderbouwt waarom u denkt dat de WOZ-waarde te hoog is, dan kan dit al beloont worden. Ook zijn er speciale bureaus die op basis van een vaste vergoeding of ‘no cure, no pay’ voor u een bezwaarschrift procedure voeren.

Vindt u dit artikel interessant?

Bedankt voor uw mening
U kunt momenteel niet (meer) stemmen.

© 2024 De Koning Makelaars. Alle rechten voorbehouden