Direct naar content
Terug naar de home pagina van De Koning wonen

De jubelton, hoe lang nog?

De jubelton is ingevoerd aan het einde van de economische crisis 2008-2015. Om eigen woningbezit te stimuleren en jongeren de mogelijkheid te bieden een eigen woning te kunnen kopen is deze regeling ingevoerd. In het begin zal het zeker bijgedragen hebben aan het lostrekken van de woningmarkt. Vandaag de dag werkt het prijsopdrijvend en al langer gaan er stemmen op binnen diverse politieke partijen om de regeling met de jubelton af te schaffen.

Met het aantreden van een nieuwe regering lijkt het er nu echt een eind te komen aan de schenking van ruim een ton die ouders aan hun kinderen mogen doen, wanneer zij deze schenking aanwenden voor de aankoop of verbouwing van een woonhuis.

De jubelton een schenking

Sinds 2017 is het voor ouders mogelijk hun kinderen een schenking te doen bij het kopen van een woning. Voor 2021 is dat een bedrag van maximaal € 105.302. Er gelden een aantal voorwaarden om van de jubelton gebruik te mogen maken, te weten:
– de ontvanger moet tussen de 18 en 40 jaar oud zijn;
– de schenking moet worden gebruikt om een woning voor eigen gebruik te kopen, te verbeteren of te onderhouden;
– de schenking mag ook gebruikt worden voor het aflossen van de hypotheek;
– gelijk aan het kopen van een woning staat het afkopen van rechten van erfpacht.

In de voorwaarden van 2021 staat dat het geld uiterlijk in 2023 wordt gebruikt.

De exacte regeling met voorwaarden kunt u terugvinden op: www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/schenken/content/tot-welk-bedrag-belastingvrij-schenken.

Nu is het de vraag hoe lang nog gebruik gemaakt kan worden van deze regeling?
Niemand die het weet. Wie weet kunt u nog in 2021 gebruik maken van deze regeling, mits de besteding door de ontvanger uiterlijk in 2023 gebeurt.

Vindt u dit artikel interessant?

Bedankt voor uw mening
U kunt momenteel niet (meer) stemmen.

© 2024 De Koning Makelaars. Alle rechten voorbehouden