Direct naar content
Terug naar de home pagina van De Koning wonen

Cv-ketel stuk na 1 januari 2026?

Een woonhuis met een cv-ketel op aardgas, we weten niet beter. We hebben er altijd lekker warm bijgezeten en ook het warme water onder de douche kwam veelal via de cv-ketel.

Vanaf 1 juli 2018 geldt dat alle nieuw te bouwen woningen een verwarming zonder aardgas hebben. Het moment waarop de warmtepomp massaal haar intrede heeft gedaan en woningen zijn uitgerust met vloerverwarming in plaats van radiatoren.

Heeft u een bestaande woning met een cv-ketel en gaat deze stuk, dan geldt vanaf 1 januari 2026 dat deze niet meer vervangen mag worden door een gasgestookte cv-ketel. De cv-ketel zal vervangen moeten worden door een warmtepomp of een hybride warmtepomp. Met een hybride warmtepomp wordt alleen op piekmomenten gas gebruikt.

Het is één van de maatregelen om voor 2050 alle woningen van het gas af te laten gaan. Eerder – 1 juli 2018 – is de maatregel al van kracht gegaan dat nieuw te bouwen woningen en appartementen geen gasaansluiting meer krijgen.
Er zijn een aantal uitzonderingen om problemen bij bepaalde woningen met dit nieuwe beleid te voorkomen; deze uitzonderingen zijn:

Handig om te weten:

Wilt u uw woning verduurzamen en uitrusten met een warmtepomp, neem dan contact op met uw hypotheekadviseur wanneer u hiervoor een lening met aantrekkelijke voorwaarden wilt afsluiten.

Wij bevelen u aan om contact op te nemen met Opmaat financieel adviseurs.

Vindt u dit artikel interessant?

Bedankt voor uw mening
U kunt momenteel niet (meer) stemmen.

© 2024 De Koning Makelaars. Alle rechten voorbehouden