Direct naar content
Terug naar de home pagina van De Koning wonen

Ben en Gladys Tournier verkochten hun woning succesvol

“Nu is het tijd om rustig te genieten”

Al 46 jaar woont het echtpaar Tournier in hun gezinswoning in Woerden. De kinderen zijn hier opgegroeid en ze hebben er een hier altijd heerlijk vertoefd. Onlangs kregen ze bericht van ‘Het Oude Landt’; er bleek een seniorenappartement voor hen beschikbaar te zijn. Ze staan al een tijd ingeschreven bij het park met woonvoorzieningen voor ouderen, dus ze zijn blij dat ze nu in aanmerking komen. Het onderhoud van hun huis is te bewerkelijk geworden en een gelijkvloerse woning heeft zo zijn voordelen op oudere leeftijd. Ze nemen het aanbod dan ook graag aan. Dat betekent wel dat hun vertrouwde woning verkocht moet worden. Zoon Raymond raadt zijn ouders aan Bert den Adel van De Koning makelaars te bellen. Hij heeft erg goede ervaringen met Bert bij de verkoop van zijn eigen huis, dus hij weet dat zijn ouders bij Bert in goede handen zijn.

Zo gezegd, zo gedaan. Bert komt op bezoek om het huis te bekijken en de waarde te bepalen. Ook legt hij uit welke stappen er nodig zijn om de woning zo goed mogelijk te verkopen. Samen bepalen ze de verkoopprijs en de familie Tournier gaat aan de slag om hun huis verkoopklaar te maken. Zodra de woning in verkoop staat gaat het hard. Terwijl meneer en mevrouw Tournier rustig in hun chalet met grote tuin op de Veluwe verblijven, houden Bert en zijn team kijkdagen voor zeventien belangstellenden. Het wordt een verkoop op inschrijving: de mensen mogen voor een bepaalde tijd een bod uitbrengen. Samen met Bert selecteren meneer en mevrouw Tournier vervolgens de koper. Binnen twee weken is de deal al gesloten, de woning is boven de vraagprijs verkocht aan een stel dat klaar is om in hun nieuwe huis een gezin te stichten. Bert organiseert een zoomsessie om de verkoopakte gezamenlijk door te nemen en te ondertekenen. Het wordt een vrolijke bijeenkomst in het Nederlands en Engels, want de koopster is Australische. 

“Dat we zoveel voor onze woning kregen is best shocking”

Het echtpaar kijkt met een goed gevoel terug op de samenwerking met Bert en zijn team. “Bert is een aardige vent, hij is rustig en houdt het overzicht. Hij hield ons goed op de hoogte tijdens de verkoop en we konden met al onze vragen bij hem terecht. Er was ook een appgroep met alle betrokkenen, dat werkte prima. Wij zijn heel blij met het resultaat. We wonen hier al 46 jaar, dus er is wel een verschil in de aankoopprijs van toen en de verkoopprijs nu. We weten dat de markt onder druk staat, maar dat we zoveel voor ons huis hebben gekregen is best shocking. Een seniorenappartement huren is ook niet bepaald gratis, dus we kunnen dat extraatje goed gebruiken om van onze oude dag te genieten.”

Meer weten over onze werkwijze? Vraag een kennismakingsgesprek aan via het onderstaande formulier.

Vindt u dit artikel interessant?

Bedankt voor uw mening
U kunt momenteel niet (meer) stemmen.

© 2024 De Koning Makelaars. Alle rechten voorbehouden