Direct naar content
Terug naar de home pagina van De Koning wonen

De Koning makelaars in De Meern

Ons team van toegewijde NVM-makelaars staat klaar om u te begeleiden bij het realiseren van uw woondromen. Of u nu op zoek bent naar uw droomwoning, uw huis wilt verkopen, of een nauwkeurige waardebepaling van uw huis nodig heeft, De Koning Makelaars biedt u deskundige ondersteuning. Wij kennen de markt door en door en adviseren u over de beste aanpak voor uw situatie.

Thuis in de regio

Onze makelaars in De Meern zijn diep geworteld in de regio en hebben een grondige kennis van de lokale woningmarkt. Met zes vestigingen in het hart van Nederland zijn wij trots lid van zowel ERA als de NVM. Dit garandeert dat u kunt rekenen op onze uitgebreide expertise en professionaliteit.

Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Twijfel dan niet om contact op te nemen voor een vrijblijvend adviesgesprek, inclusief een gratis waardebepaling, of vraag een gratis aankoopbezichtiging aan. Dit is uw kans om persoonlijk te ontdekken hoe wij u van dienst kunnen zijn als uw verkoop- en/of aankoopmakelaar.

U bent van harte welkom op ons kantoor aan de Zandweg 141 in De Meern. De koffie staat al voor u klaar, en wij zorgen ervoor dat u zich direct thuis voelt!

Adres

 • Zandweg 141
 • 3454 HA De Meern
 • T: 030-6661105
 • E: demeern@dekoningwonen.nl
 • KvK nummer: 30150029

Volg ons op: Facebook Instagram

Klanten geven ons een:

9+

Ons team

 • Dirk-Jan van Zijtveld
  NVM-makelaar
 • Daan Groenen
  Kandidaat makelaar
 • Els van Hulst
  Commercieel medewerker
 • Nathalie Allard
  COMMERCIEEL MEDEWERKER
 • Iris Franck
  COMMERCIEEL MEDEWERKER

Daarom De Koning makelaars

Wij begrijpen uw unieke behoeften en streven ernaar om u zo goed mogelijk te helpen. Met onze diepgaande kennis en toegewijde begeleiding, staan we aan uw zijde gedurende het hele proces. We zetten uw belangen centraal en bieden een prettige ervaring.

Deskundig Onze makelaars blijven zich continu ontwikkelen, volgen regelmatig trainingen en zijn op de hoogte van de nieuwste marktontwikkelingen. We zijn aangesloten bij ERA en NVM.
Gemiddeld een 9+ Onze klanten zijn tevreden en beoordelen al onze vestigingen gemiddeld met een 9+. Heeft u de reviews al gezien?
Thuis in uw buurt De teams op onze vestigingen wonen en leven in hun werkgebied. U komt onze makelaars en medewerkers tegen op het schoolplein, in het park of in de supermarkt.

Wilt u graag een makelaar spreken?

Neem dan gerust contact op. Onze makelaars in De Meern kunnen helpen met kleine en grote vragen. Heeft u behoefte aan een ervaren makelaar aan uw zijde? Dan bent u bij ons verzekerd van de beste kwaliteit.

Onze klanten geven ons gemiddeld een 9+
Funda logo
De Koning makelaars in het Groene Hart

Werkgebieden van ons makelaarskantoor in De Meern

Wij voelen ons thuis in de regio Utrecht (Leidsche Rijn), De Meern, Vleuten, Haarzuilens en Harmelen, waar de woningmarkt voor ons geen geheimen kent.

Wij zijn aangesloten bij ERA en de NVM; u kunt op onze deskundigheid vertrouwen. De Koning makelaars De Meern is een van de zes vestigingen van De Koning makelaars in midden Nederland.

Zojuist door onze makelaars op Funda aangemeld

Veel gestelde vragen aan onze makelaars

Is het verstandig om een aankoopmakelaar te nemen?

Het inschakelen van een aankoopmakelaar kan zeker verstandig zijn, afhankelijk van uw persoonlijke situatie, ervaring en behoeften. Hier zijn enkele redenen waarom het nuttig kan zijn om een aankoopmakelaar in te schakelen:

 • Expertise en ervaring: Een aankoopmakelaar heeft diepgaande kennis van de vastgoedmarkt, prijstrends en lokale omstandigheden. Ze kunnen u helpen bij het identificeren van goede deals en het vermijden van mogelijke valkuilen.
 • Onderhandelingsvaardigheden: Aankoopmakelaars hebben ervaring met onderhandelen en kunnen namens u de beste prijs en voorwaarden proberen te verkrijgen.
 • Toegang tot informatie: Makelaars hebben toegang tot informatie die u als koper mogelijk niet gemakkelijk kunt verkrijgen. Ze kunnen u helpen bij het vinden van geschikte woningen die voldoen aan uw criteria.
 • Tijdsbesparing: Het zoeken naar een geschikte woning en het doorlopen van het aankoopproces kan tijdrovend zijn. Een aankoopmakelaar kan veel van het werk uit handen nemen en het proces efficiënter maken.
 • Objectiviteit: Aankoopmakelaars kunnen objectief advies geven, omdat ze niet emotioneel betrokken zijn bij de woning. Ze kunnen u helpen om weloverwogen beslissingen te nemen.
 • Begeleiding door het proces: Een aankoopmakelaar kan u begeleiden bij elke stap van het aankoopproces, inclusief het invullen van de benodigde papieren en het zorgen voor een soepele afhandeling.
 • Juridische en contractuele kennis: Het kopen van een woning houdt ook juridische en contractuele aspecten in. Een aankoopmakelaar kan u adviseren over deze zaken en ervoor zorgen dat alles volgens de wet verloopt.
Ik heb een huis gevonden, maar hoe weet ik of ik deze kan betalen?

Het is fijn om te horen dat u een huis heeft gevonden! Of u dit huis kunt betalen, hangt waarschijnlijk grotendeels af van hoeveel u kunt lenen en welke maandelijkse lasten hierbij komen kijken. Hiervoor is het essentieel om contact op te nemen met een onafhankelijke hypotheekadviseur en advies op maat te ontvangen.

Kan ik een huis kopen zonder aankoopmakelaar?

Ja, het is zeker mogelijk om een huis te kopen zonder de hulp van een aankoopmakelaar. Hoewel het mogelijk is om zonder aankoopmakelaar een huis te kopen, moet u er rekening mee houden dat het proces complex kan zijn en dat er risico’s zijn als u niet volledig bekend bent met de vastgoedmarkt en de juridische procedures. Als u twijfelt om dit zelfstandig te doen, dan kan u het beste een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen.

Wat is het verschil tussen een verkoopmakelaar en een aankoopmakelaar?

Een verkoopmakelaar vertegenwoordigt de verkoper van een woning. Zijn belangrijkste taak is om de belangen van de verkoper te behartigen en te streven naar de hoogst mogelijke verkoopprijs voor de woning. De verkoopmakelaar kan helpen bij het bepalen van een geschikte vraagprijs, het opstellen van een aantrekkelijke advertentie, het organiseren van bezichtigingen, het onderhandelen met potentiële kopers en uiteindelijk het afronden van de verkoop.

Een aankoopmakelaar daarentegen vertegenwoordigt de koper van een woning. Zijn voornaamste doel is om de belangen van de koper te beschermen en te streven naar de meest gunstige aankoopprijs en voorwaarden. De aankoopmakelaar kan helpen bij het zoeken naar geschikte woningen die aansluiten bij de wensen van de koper, het regelen van bezichtigingen, het uitvoeren van marktonderzoek om de juiste waarde van het pand te bepalen, en het voeren van onderhandelingen namens de koper.

Over het algemeen is het inschakelen van zowel een verkoopmakelaar als een aankoopmakelaar optioneel, maar het kan voordelen bieden voor zowel verkopers als kopers. Een makelaar kan expertise, ervaring en marktkennis inbrengen om het verkoop- of aankoopproces soepeler te laten verlopen en de beste resultaten te behalen voor hun opdrachtgevers.

Beïnvloedt de locatie de waarde van mijn huis?

Ja, de locatie kan zeker invloed hebben op de waarde van een huis. De locatie van een woning is een belangrijke factor bij het bepalen van de waarde, omdat het veel informatie geeft over de omgeving van het huis.

De locaties worden gebruikt om bepaalde demografische gegevens en kenmerken van een gebied te identificeren, zoals de nabijheid van voorzieningen, scholen, winkels, openbaar vervoer en de algehele reputatie van de buurt. Dit kan een rol spelen bij de aantrekkelijkheid en de vraag naar een woning, en dus ook bij de uiteindelijke waarde ervan.

Het is echter belangrijk op te merken dat de waarde van een huis niet alleen afhangt van de postcode, maar ook van andere factoren zoals de staat van het huis, de grootte, de indeling en de specifieke kenmerken ervan. Een professionele makelaar of taxateur kan u helpen de invloed van de postcode op de waarde van uw huis beter te begrijpen.

Wanneer zou ik voor een waardebepaling kiezen?

Een waardebepaling is relevant wanneer u inzicht wilt krijgen in de waarde van uw woning. Het helpt u bij het nemen van weloverwogen beslissingen en biedt waardevolle informatie voor verschillende aspecten. U kunt kiezen voor een waardebepaling in verschillende situaties, waaronder:

Verkoop van uw woning: Als u van plan bent uw huis te verkopen, is een waardebepaling een waardevol instrument om een realistische vraagprijs vast te stellen. Het geeft u inzicht in de actuele marktwaarde van uw woning en helpt bij het bepalen van een competitieve prijs om potentiële kopers aan te trekken.

Aankoop van een woning: Bij het overwegen van de aankoop van een nieuwe woning kan een waardebepaling u helpen bij het beoordelen of de gevraagde prijs in lijn is met de waarde van de woning. Het stelt u in staat om een weloverwogen beslissing te nemen en te onderhandelen over de aankoopprijs.

Wat is het verschil tussen een waardebepaling en taxatie?

Een taxatie wordt uitgevoerd door een beëdigd taxateur en heeft als doel de waarde van een woning vast te stellen volgens vastgestelde richtlijnen. Een taxatierapport wordt vaak gebruikt voor financiële doeleinden, zoals het verkrijgen van een hypotheek.

Een waardebepaling daarentegen wordt meestal uitgevoerd door een makelaar en heeft als doel een indicatie te geven van de waarde van een woning. Het is minder formeel en kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor het bepalen van een vraagprijs bij verkoop.

Hoe wordt de prijs van een woning bepaald?

De prijs van een huis wordt bepaald door verschillende factoren, zoals de locatie, grootte, staat van onderhoud en de vraag en aanbod op de markt. Een belangrijke factor bij het bepalen van de prijs is de waardebepaling door een makelaar, die rekening houdt met al deze factoren en de marktsituatie. Ook kan er gekeken worden naar recente verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de buurt om een indicatie te krijgen van de marktwaarde. De uiteindelijke verkoopprijs wordt bepaald door onderhandelingen tussen koper en verkoper.

Is De Meern goed bereikbaar?

Dankzij de gunstige ligging tussen de A12 en de A2 is De Meern uitstekend bereikbaar per auto. Maar ook voor reizigers die liever met het openbaar vervoer reizen, is De Meern een goede keuze. Er zijn namelijk snelle en frequente busverbindingen beschikbaar naar de omliggende buurten, het gezellige centrum van Utrecht en de Uithof.

De bussen rijden regelmatig en zijn dus een betrouwbare manier om te reizen. Zo kunt u snel en gemakkelijk de gewenste bestemming bereiken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over files en parkeerproblemen. Daarnaast zijn er ook treinstations in de buurt, zoals Utrecht Centraal en station Leidsche Rijn, waarvandaan u verder kunt reizen naar andere delen van Nederland.

Al met al biedt De Meern dus goede mogelijkheden voor zowel automobilisten als reizigers die de voorkeur geven aan het openbaar vervoer. Of u nu naar uw werk moet of gewoon wilt genieten van wat de omgeving te bieden heeft, u zult altijd een optie hebben.

Hoeveel inwoners heeft De Meern?

De Meern heeft 22.127 inwoners (2022). Dat is een groei van 4,33% ten opzichte van 2013. Toen waren dat er 21.210. Bron: AlleCijfers.nl

Plaatst De Koning makelaars de woningen uit De Meern e.o. ook op Funda?

Ja, in bijna alle gevallen plaatsen De Koning makelaars de woningen uit De Meern en omgeving ook op Funda. Funda is de grootste online vastgoedportal van Nederland en is de belangrijkste plek waar woningzoekenden hun zoektocht starten. Door de woningen op Funda te plaatsen, vergroten we dus de zichtbaarheid en bereiken we een breed publiek. Hierdoor kunnen we de verkoopkansen van uw woning aanzienlijk vergroten en kunnen we uw woning sneller en efficiënter verkopen. Natuurlijk zorgen we er wel voor dat de informatie op Funda accuraat en compleet is, zodat potentiële kopers een goed beeld krijgen van uw woning en geïnteresseerd blijven.

Waar kunnen De Koning makelaars in De Meern mee helpen?

De Koning makelaars in De Meern kan u helpen bij verschillende zaken met betrekking tot vastgoed, waaronder:

 • Verkoop van uw woning: onze makelaars hebben veel ervaring in de verkoop van woningen in De Meern en kunnen u helpen bij het bepalen van een realistische verkoopprijs, het opstellen van een verkoopplan en het vinden van potentiële kopers.
 • Aankoop van een woning: als u op zoek bent naar een nieuwe woning in De Meern, kunnen wij u helpen bij het vinden van uw droomhuis en het onderhandelen over de beste prijs.
 • Taxatie: onze makelaars zijn gecertificeerde taxateurs en kunnen een professionele (NWWI) taxatie uitvoeren van uw woning in De Meern.
 • Verhuur van uw woning: als u uw woning wilt verhuren, kunnen wij u helpen bij het vinden van een geschikte huurder en het opstellen van een huurcontract.
 • Advies en begeleiding: onze makelaars kunnen u adviseren en begeleiden bij allerlei vastgoedgerelateerde zaken, zoals het aanvragen van een hypotheek, het regelen van bouwtechnische keuringen en het afsluiten van verzekeringen.

Kortom, De Koning makelaars in De Meern kan u helpen bij het volledige proces van aan- en verkoop van uw huis.

Waar moet ik op letten bij het bezichtigen van een huis in De Meern?

Het bezichtigen van een huis is een belangrijke stap bij het kopen van een woning in De Meern. Hieronder vindt u een overzicht van waar u op moet letten tijdens een bezichtiging:

 • Woonomgeving: let op de buurt waarin de woning zich bevindt. Is het een rustige buurt of juist een drukke buurt? Zijn er voorzieningen zoals scholen, winkels en openbaar vervoer in de buurt?
 • Indeling en grootte: kijk goed naar de indeling van de woning en de grootte van de kamers. Zijn de kamers groot genoeg voor uw gezin? Is de indeling praktisch en past deze bij uw woonwensen?
 • Onderhoud: let op de staat van onderhoud van de woning. Zijn er gebreken of achterstallig onderhoud? Is er sprake van vochtproblemen, lekkages of scheuren in de muren?
 • Installaties: let op de staat van de installaties, zoals de cv-ketel, de elektriciteit en het sanitair. Werken alle apparaten naar behoren en zijn er geen mankementen?
 • Energiezuinigheid: let op de energiezuinigheid van de woning. Is er dubbel glas aanwezig en is de woning goed geïsoleerd? Dit kan invloed hebben op de energiekosten.
 • Sfeer: let op de sfeer van de woning. Voelt u zich thuis in de woning en spreekt de stijl van de woning u aan?

Het is verstandig om tijdens de bezichtiging aantekeningen te maken en vragen te stellen aan de makelaar of de verkoper. Zo krijgt u een goed beeld van de woning en kunt u een weloverwogen beslissing nemen.

Wat is de beste manier om een huis in De Meern aan te kopen?

Als u geïnteresseerd bent in de aankoop van een huis in De Meern, zijn er verschillende stappen die u kunt nemen om het proces zo soepel en gemakkelijk mogelijk te maken:

 • Bepaal uw wensen: om de juiste woning te vinden is het belangrijk om uw eisen en behoeften op een rijtje te zetten. Dit kunnen factoren zijn als aantal slaapkamers, locatie (binnen een bepaalde wijk of stad), prijsklasse en eventuele speciale voorzieningen die gewenst zijn.
 • Schakel een makelaar in: het is vaak verstandig om een aankoopmakelaar in te schakelen die gespecialiseerd is in de aankoop van woningen in De Meern. Een goede makelaar kan u helpen bij het vinden van uw droomhuis, het onderhandelen over de prijs en het afhandelen van alle administratieve zaken.
 • Bezoek bezichtigingen: plan bezichtigingen in bij de woningen die u interesseren en let tijdens de bezichtiging op belangrijke aspecten zoals de staat van onderhoud, de omgeving en de buurt.
 • Onderzoek de buurt: voordat u een bod uitbrengt op een woning, is het verstandig om de buurt te onderzoeken en te kijken naar zaken zoals de veiligheid, de bereikbaarheid en de voorzieningen in de omgeving.
 • Doe een bod: als u een woning heeft gevonden die aan uw wensen voldoet, kunt u een bod uitbrengen. Uw makelaar kan u helpen bij het bepalen van een reëel bod en het onderhandelen met de verkoper.
 • Laat de woning keuren: voordat u definitief besluit om de woning te kopen, is het verstandig om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Hierdoor krijgt u inzicht in eventuele verborgen gebreken en kunt u beter inschatten wat de kosten zijn voor eventuele reparaties.
 • Teken het koopcontract: als alles naar wens is verlopen, kunt u het koopcontract tekenen. Let wel op dat het koopcontract pas definitief is nadat de bedenktijd van drie dagen is verstreken.

Kortom, het aankopen van een huis in De Meern vergt enige voorbereiding en expertise. Een makelaar kan u hierbij uitstekend van dienst zijn.

Wat is de beste manier om een huis in De Meern te verkopen?

Er zijn verschillende manieren om een huis in De Meern te verkopen, maar de beste manier hangt af van uw persoonlijke voorkeuren en situatie. Daarom is het belangrijk dat u een goede makelaar inschakelt. Eentje met kennis van de lokale markt en die een bewezen aanpak heeft.

Hieronder staan een aantal punten die wij over het algemeen in onze bewezen aanpak meenemen:

 • Een goede presentatie van uw woning;
 • De kracht van social media benutten;
 • Veel bezichtigingen inplannen;
 • Alle waardeverhogende aspecten uitlichten;
 • De woning op meerdere platforms, waaronder Funda, plaatsen voor maximale zichtbaarheid;
 • Luisteren naar de feedback van bezichtigers;
Welke buurten zijn er in de Meern?

Welke buurten zijn er in de Meern?

De Meern is opgedeeld in de volgende buurten:

 • De Meern Noord. Dit ligt ten noorden van de Leidse Rijn.
  • Onder de Meern Noord behoren De Woerd, Het Weer, Parkrand De Meern en de Zandweg tussen de Gooisebrug en de Loobrug.
 • De Meern Zuid. Onder De Meern Zuid behoren:
  • het gebied ten zuiden van de Leidse Rijn, ten westen van het Meentpark, ten noorden van de A12 en ten oosten van het Kloosterpark;
  • de buurtschap Reijerscop ten zuiden van de A12
 • Bedrijvengebied Oudenrijn
  • Hiertoe behoren de Zandweg ten oosten van de Langerakbrug en het gebied ten zuiden van de Leidse Rijn en ten oosten van het Meentpark;
  • Veldhuizen ten zuiden van de Leidse Rijn, ten westen van De Meern Zuid en ten noorden van de A12;
 • De Zandweg ten westen van de Loobrug in Vleuterweide Zuid.
Welke documenten heb ik nodig bij de verkoop van een huis in De Meern?

Bij de verkoop van een huis in De Meern zijn er verschillende documenten nodig. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste documenten die verplicht zijn of kunnen bijdragen aan de waarde van uw woning:

 • Eigendomsbewijs: het eigendomsbewijs toont aan dat u de eigenaar bent van de woning en geeft informatie over de kadastrale gegevens.
 • Verkoopakte: de verkoopakte is het contract tussen u en de koper en bevat afspraken over de verkoopprijs, de overdrachtsdatum en eventuele ontbindende voorwaarden.
 • Energielabel: een energielabel is verplicht bij de verkoop van een woning. Het label geeft informatie over de energieprestatie van de woning.
 • Onderhoudsboekje: een onderhoudsboekje bevat informatie over het onderhoud en de reparaties die aan de woning zijn uitgevoerd. Het kan de koper helpen om een beter beeld te krijgen van de staat van de woning.
 • Bestemmingsplan: het bestemmingsplan geeft aan welke bestemming de grond heeft. Het kan bijvoorbeeld informatie geven over de mogelijkheden om de woning uit te breiden.
 • Overige documenten: afhankelijk van de situatie kunnen er nog andere documenten nodig zijn, zoals een Vereniging van Eigenaren (VvE)-reglement of een huurcontract als de woning verhuurd is.

Het is verstandig om deze documenten tijdig te verzamelen en te controleren, zodat u goed voorbereid bent op de verkoop van uw woning en er geen onverwachte problemen kunnen ontstaan.

Klantbeoordelingen

Vestiging

© 2024 De Koning Makelaars. Alle rechten voorbehouden