U denkt: afbreken die kwaliteitskeuken!

01/06/2016 - Ik hoor het dagelijks. Mensen die zich oriënteren op de huizenmarkt, een aantal woningen bezichtigen en niet altijd het gevoel hebben dat ze serieus genomen worden door de verkopend makelaar.

U bent van wit en strak maar de makelaar blijft maar vertellen hoe mooi die donkerbruine landelijke keuken is. “Een echte kwaliteitskeuken mevrouw!”  Of de tuin ligt op het westen dus u heeft altijd zon in de namiddag terwijl u eigenlijk alleen maar middagdiensten werkt. Een tuin op het oosten past veel beter bij uw wensen omdat u in de ochtend in de zon wilt zitten. Bent u überhaupt wel een zonaanbidder? De meeste makelaars hebben geen idee.

Zo maar een aantal voorbeelden die bevestigen dat niet elke makelaar een product geïnteresseerd is in zijn kijker, maar een product – het huis – wil verkopen. En dat terwijl u als kijker bezig bent met een hele belangrijke beslissing in uw leven! Als de makelaar naar u luistert en met u mee wil denken dan is een bezichtiging een leuke ervaring. Ongeacht of het huis wel of niet bij u past. De makelaar mag in ieder geval niet een reden zijn om het huis niet te kopen. Maar helaas komt dit wel voor in de dagelijkse praktijk.

"Kijkt u gerust even rond dan pleeg ik een paar telefoontjes. Ik ga hier op de bank zitten en als u vragen heeft dan noteer ik ze straks wel even". Dat kan toch niet denkt u? Maar het gebeurt wel. Zonder dat de verkoper van dit alles weet. Ik adviseer u daarom om enkele bezichtigingen te doen met verschillende makelaars om zelf eens te ervaren hoe de een of ander werkt voordat u een verkoopbord in de tuin laat zetten!

Mitch Koelewijn
De Koning makelaars Alphen aan den Rijn

Deel deze pagina:

Reageer op dit artikel