Staan uw woonwensen bij ons nu wel echt centraal?

14/07/2017 - Je kijkt op internet bij Funda en je vult je woonwensen in. Dan valt al snel op dat je allemaal vragen moet beantwoorden over hoe groot en hoe duur het nieuwe huis mag zijn. Nergens wordt er gevraagd of een snelle internetverbinding gewenst is om video’s te streamen, of welke materiaalkeuze de voorkeur heeft. Je kunt aangeven in welke straal je zoekt rond een plaats, maar niet op hoeveel trein- of autominuten afstand je maximaal wilt wonen vanaf je werk, hobby of familie.

Niet van deze tijd


De vastgoedmarkt, en dus ook wij woningmakelaars, denken en werken nog steeds vanuit het aanbod. Ik hoor het u als lezer al zeggen: “niet van deze tijd”. Ben ik met u eens, echter als makelaar kan je dat solo niet veranderen. Maar bij de pakken neerzitten, daar doen wij niet aan. Wij ontplooien initiatieven om meer en meer vanuit uw wens ons werk in te richten en het u makkelijker te maken om het juiste huis op de juiste plaats voor u te vinden.

Wat ons wel lukt is om u steeds beter meer te laten weten van een woning zonder dat u er al geweest bent. U leest in deze Woondromen over de Virtuele Bezichtiging maar dat is nog steeds meer over het object en niet over de omgeving of in relatie met wat er in de omgeving allemaal wel of juist niet is aan faciliteiten.

 

Huiswerk voor makelaars


Ik loop al langer met de gedachte rond dat uw woonwensen centraal moeten staan in plaats van het woningaanbod. Met een aantal fanatieke collega makelaars bij nieuwbouw verkennen wij hoe dat moet. Funda hebben wij aan onze kant, nu zij het funda huis (video) hebben ontwikkeld en hiermee de eerste stap zetten naar een discussie die moet leiden tot het centraal stellen van de vraag en niet het aanbod. 

Wanneer uw wensen centraal staan moet het geen verschil maken of het om nieuwbouw gaat of bestaande bouw. Ik zie dus wel dat wij - met funda voorop - u hierin niet juist faciliteren. Nu zijn we op zoek naar de juiste weg om dit wel goed te kunnen doen. Natuurlijk is uw visie als onze klant, belangstellende of relatie hierbij ook interessant; laat me uw mening en ideeën gerust weten. Verder ga ik een hogeschool benaderen en vragen of dit voor een aantal studenten een mooie opdracht is en kijken of we daarmee verder komen. Het is tijd om de volgende stap te maken. Huiswerk voor ons als makelaars, stil zitten is geen optie!

Een spannend proces, we houden u op de hoogte…

 

Jacques de Koning

Vennoot De Koning makelaars en Fides makelaars

Deel deze pagina:

Dit artikel is geschreven door:

Reageer op dit artikel
Meer blogartikelen

Blogoverzicht