De dag van morgen

01/08/2016 - Laat je gedachten eens gaan.... Je loopt tijdens een bezichtiging dat gave jaren '30 huis binnen met die mooie overstekken, de grote erker, de schuifdeuren naar het eetgedeelte en de kenmerkende donkerrode steen. Je bent direct verliefd.

Toch besluit je maar eerst even de vragenlijst op te vragen bij de makelaar en dan schrik je toch wel even van de maandelijkse energiekosten. Maar ja, je bent verliefd en optimistisch als je bent denk je nog snel: "Isoleren dat doen we later wel en als we de verwarming een graadje lager zetten, dan denken we toch ook aan de dag van morgen."

Ja, de dag van morgen, die komt sneller dichterbij dan we denken. Windmolens en zonnepanelen gaan ons land binnenkort verrijken om ons zo te helpen om aan het energievraagstuk in Nederland te voldoen.

Hou je trouwens van puzzelen? Dan kan ik nu al vertellen dat je zelf een deel van het vraagstuk kunt oplossen. In de nieuwbouw komen we namelijk nu al energie-neutrale woningen tegen. Deze woningen zorgen er in de basis voor dat de energie die de woning gebruikt, bijna geheel wordt opgewekt door de woning zelf, wat betekent dat er minder grondstoffen verbruikt worden.

Dan zal het toch wel veel duurder zijn in aanschaf, hoor ik je zeggen…  Ja, deze woningen zijn duurder in aanschaf, maar het mooie is dat door de lage hypotheekrente de kosten per maand enorm meevallen en de besparing op je energie- en gasrekening veel groter is, waardoor je eigenlijk veel goedkoper woont in een veel duurzamere woning en ook nog goed bezig bent voor de toekomst.

Nieuwsgierig geworden en al iets minder verliefd op het jaren ’30 huis? Kom dan eens koffie drinken en mogelijk dat we je kunnen helpen bij jouw dag van morgen.

Het gras hoeft namelijk niet altijd groener te zijn bij de buren.

Albert de Boer

Nieuwbouw makelaar, De Koning makelaars

Deel deze pagina: